«Άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου»

«Άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου»

0 2558

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/dalara28091kanali9.mp3[/podcast]

Συνέντευξη στο Ρ/Σ Κανάλι 9 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Δήμο Βερύκιο 28/9/11

Την ανάγκη άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου επεσήμανε η Άννα Νταλάρα Βουλευτής Β΄ Αθηνών μιλώντας στο Ρ/Σ Κανάλι 9 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Δήμο Βερύκιο στις 28/9/11. «Το θέμα είναι πώς θα γίνει ένας τέτοιος εκλογικός νόμος που θα επιτρέπει στους βουλευτές να μη διατηρούν μεγάλα γραφεία με ό,τι αυτό σημαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι να διατίθεται ένα αυτοκίνητο 1200 ή 1400 κυβικών, αλλά οι  συναλλαγές που γίνονται κάτω από το τραπέζι», σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στη συζήτηση  για τα προνόμια των Βουλευτών.

Σε σχέση με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι:  «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Έχουμε αποτύχει να συγκεντρώσουμε φόρους, να ισοκατανείμουμε τα φορολογικά βάρη, να συλλέξουμε από εκεί που πρέπει πόρους».

Απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν παραιτείται, αφού ασκεί κριτική σε πολλές από τις επιλογές της κυβέρνησης, καθώς  επισήμανε ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω μάθει να παραιτούμαι. Νιώθω άσχημα όταν ψηφίζω νομοσχέδια με την ελπίδα ότι είναι τα τελευταία. Ωστόσο, η ανάγκη για σωτηρία της χώρας είναι πάνω απ΄ όλα. Από εκεί και πέρα κάνω τη δουλειά μου, προσπαθώντας για βελτιώσεις ή άρση αδικιών στο μέτρο του δυνατού, όπως προχτές όταν με ομάδα συναδέλφων, προσπαθήσαμε και πετύχαμε για το τέλος ακινήτων να απαλλαγούν οι άνεργοι». Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για καθημερινή παρακολούθηση και υλοποίηση όσων ορίζονται στους νόμους μετά την ψήφισή τους.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.