«Ασκείται κοντόφθαλμη πολιτική από τις Βρυξέλλες. Να καθίσουμε μαζί όλοι σε...

«Ασκείται κοντόφθαλμη πολιτική από τις Βρυξέλλες. Να καθίσουμε μαζί όλοι σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις».

0 2574

Την ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής που ακολουθούν οι θεσμικοί μας εταίροι επισήμανε σε συνέντευξή της η Άννα Νταλάρα Βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ FLASH και τον Αντώνη Κοκορίκο: «Ασκείται κοντόφθαλμη πολιτική από τις Βρυξέλλες. Να καθίσουμε μαζί όλοι σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις. Να λειτουργήσει η ΕΚΤ ως πραγματικά κεντρική τράπεζα, να μη φοβόμαστε κάποιον μικρό πληθωρισμό, να δούμε το ευρωομόλογο. Δεν μπορεί να αντέξει η Ευρώπη, ειδικά ένα τόσο σκληρό νόμισμα. Οι λαϊκές μάζες δε μπορούν να ανεχθούν άλλο ένα επαχθές νόμισμα. Στο τέλος δε θα μπορούμε να πληρώσουμε τα έξοδα κηδείας….» σημείωσε με έμφαση.

Επιπλέον περιέγραψε τους στόχους στους οποίους πρέπει να κατατείνει η προσπάθεια της χώρας: «Να πούμε στον κόσμο αλήθειες. Να γίνει εκμετάλλευση του κάθε πόρου. Να γίνει αναδιάρθρωση σωστή, πάγωμα του χρέους. Αλλιώς θα έχουμε αρχηγούς σε νεκροτομείο. Μια κάποια υποτίμηση του ευρώ, θα ανακουφίσει κάπως το πρόβλημα σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες για τη στήριξη της ζήτησης. Δεν είναι όλο το λάθος δικό μας. Δε μπορούμε να εκβιαζόμαστε άλλο. Δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο».

«Την ώρα που ανοίγει η συζήτηση για το ευρωομόλογο, η Ευρώπη είναι σε κομβικό σταυροδρόμι, οι εξελίξεις τρέχουν είναι άκαιρο να ομφαλοσκοπούμε και να τρέχουμε χανόμαστε στην εσωκομματική μας εσωστρέφεια» δήλωσε, επιπλέον, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι τρομερά αμήχανα. Κορυφαία στελέχη τοποθετούνται. Θεμιτό. Αλλά είναι πολύ παλιά μέθοδος, ανελαστική και στείρα. Δεν είμαι κομματικό στέλεχος και ίσως γι’ αυτό να μη μπορώ να κατανοήσω όλες αυτές τις διεργασίες. Όλη αυτή η βυζαντινολογία έχει χαρακτηριστικά παλαιάς πολιτικής. Άλλωστε δεν είναι του παρόντος, γιατί δε έχει νόημα να είναι κάποιος παράγοντας σε ένα κράτος που βρίσκεται σε «αναπηρική κλίνη».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.