«Με εθνική συνεννόηση για ένα νέο εθνικό παραγωγικό σχέδιο»

«Με εθνική συνεννόηση για ένα νέο εθνικό παραγωγικό σχέδιο»

Άννα Νταλάρα

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τη διαμόρφωση ενός  νέου εθνικού παραγωγικού σχεδίου επεσήμανε  η Άννα Νταλάρα, βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Ρ/Σ real fm 97.8, και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Οι ξένοι θα κερδίσουν, μόνο, από μια χρεοκοπία. Την ύστατη στιγμή οφείλουμε να συννοηθούμε για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χρέος. Να δούμε ένα μίνιμουμ αμοιβών. Δυστυχώς υπάρχει ένα σύστημα τεχνοκρατών που κάνουν  σπασμωδικές κινήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις συνομιλίες μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας σχετικά με την ελληνική οικονομία, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Είμαστε υπό κηδεμονία», προσθέτοντας: «Να φροντίσουμε να μη γίνουμε Ιφιγένειες». Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της επιβολής ρυθμίσεων στις αγορές κεφαλαίου, «μια κι εκεί», όπως σημείωσε «βρίσκεται η ρίζα του κακού».
Σχετικά με τη στάση που τηρεί στις ψηφοφορίες στη βουλή, η πρώην υφυπουργός υποστήριξε ότι «Ψηφίζω από ανάγκη και όχι κατ’ επιλογή», ενώ επεσήμανε ότι δείχνει τις διαφωνίες της έμπρακτα, λέγοντας χαρακτηριστικά. : «Είναι σκληρά τα μέτρα. Κάνω κριτική. Προσπαθώ για τροπολογίες. Όχι για δήθεν αντιπολίτευση. Υπάρχει εσωτερική αντίφαση στη διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, που μας επιβάλλουν. Δεν έχουν γίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει αδυναμία είσπραξης φόρων».

Τέλος, η Άννα Νταλάρα τάχθηκε κατά των δημοψηφισμάτων, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές δε βοηθούν αυτή στιγμή, αλλά αποτελούν μόνο την ύστατη λύση.  «Έχουμε  μια κόκκινη γραμμή γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν είμαστε κολλημένοι στη θέση που εκλεγήκαμε».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.