«Μέσα σε μια εργασιακή ζούγκλα, το μόνο που δεν ευνοείται είναι το...

«Μέσα σε μια εργασιακή ζούγκλα, το μόνο που δεν ευνοείται είναι το θέμα του ανταγωνισμού»

«Ο κόσμος,που δίκαια είναι έτσι όπως είναι, δεν θα απαντήσει στο ερώτημα του δημοψηφίσματος, αλλά στον ερωτώντα. Και θα είναι πολύ δυσάρεστο αυτό», σημείωσε η Άννα Νταλάρα Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας, αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε χτες μετά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕT 105.8 και στους δημοσιογράφους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη την Πέμπτη 6/10/2011. «Μου δείχνει μια εικόνα αρρυθμίας και κακής επικοινωνίας», συμπλήρωσε η βουλευτής.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι, ήδη, στην υφιστάμενη νομοθεσία υπάρχουν ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να περιορίσουν το μισθολογικό κόστος. «Εκπλήσσομαι πως ζητάνε κατάργηση της συλλογικής σύμβασης όταν ήδη στο μνημόνιο προβλέπεται οι εργοδότες να μπορούν να ρίξουν τα κατώτατα όρια με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης».
Επιπλέον, η βουλευτής υπεραμύνθηκε των συλλογικών διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντας τη διατήρησή τους ως «κόκκινη γραμμή». «Εξαθλιώνουν τον κόσμο και δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα τέτοια μέτρα», σημείωσε με νόημα και προσέθεσε: «Πρόκειται περί μιας ιδεοληψίας ότι με την μείωση των μισθών θα πέσουν οι τιμές και θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Ουσιαστικά θα βαθύνει η κρίση στην οικονομία, θα κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Θα επιδεινωθεί η κατάσταση στην οικονομία, λόγω της ανισοκατανομής του εισοδήματος, και αυτό θα είναι εντονότερο στις ευάλωτες ομάδες. Όχι πως δεν θα ξοδεύουν… δεν θα μπορούν απλά να επιβιώσουν. Θα δυναμιτιστεί η κοινωνική συνοχή, δεν θα μπορούν να κάτσουν εργαζόμενοι και εργοδότες στο ίδιο τραπέζι. Μέσα σε μια εργασιακή ζούγκλα το μόνο που δεν ευνοείται είναι το θέμα του ανταγωνισμού. Το να μειωθούν οι τιμές στο ράφι δεν σημαίνει ότι αυτό διατάσσεται να γίνει και ότι συμβαίνει.»

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/dalara0610net.mp3[/podcast]

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.