Αυτό που προέχει είναι να μείνουμε στο ευρωπαϊκό καράβι κι όχι να...

Αυτό που προέχει είναι να μείνουμε στο ευρωπαϊκό καράβι κι όχι να μαλώνουμε για το ποιος θα κρατήσει τη δική μας κομματική ιστιοσανίδα

«Είμαι έτοιμη να ….μην πάρω θέση. Μαλώνουμε για το ποιος θα κρατήσει το τιμόνι την ώρα, που καλούμαστε, ως χώρα, να αντιμετωπίσουμε μεγάλα και σημαντικά προβλήματα. Νομίζω άλλες είναι οι προτεραιότητες τώρα. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να τυρβάζουμε περί άλλων. Κορυφαία στελέχη τοποθετούνται. Είναι θεμιτό. Υπάρχουν καταστατικές διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν. Ωστόσο, είναι αλλού αυτή τη στιγμή το θέμα. Προέχει να μείνουμε στο ευρωπαϊκό καράβι κι όχι να μαλώνουμε για το ποιος θα κρατήσει τη δική μας κομματική ιστιοσανίδα» τόνισε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β’ Αθηνών ΠΑΣΟΚ, στους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη στο Ρ/Σ ΝΕΤ FM, σχολιάζοντας τα σενάρια διαδοχής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΕΤ FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΚΩΒΑΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΚΣΕΝΗ

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/ERA105-8 November23.mp3[/podcast]

Αναφερόμενη στη σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης σημείωσε: «Μας έχει φέρει η συγκυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Ιδεολογικά νιώθουμε εξαιρετικά αμήχανα. Δεν είμαστε και οι ευτυχέστεροι. Δίνουμε, ωστόσο, τράτο σε αυτήν. Προσφέρουμε στήριξη με κριτική».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τις αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας σημείωσε: «Πραγματικά υπάρχει διαφορετική εικόνα από το πρόσφατο παρελθόν σε σχέση με την δυνατότητα να τοποθετούνται οι βουλευτές στα διάφορα θέματα. Δεν είμαστε, πλέον, με το πιστόλι στον κρόταφο. Υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ αυτών που μετέχουν στην κυβέρνηση, αρκεί να μην οδηγήσουν σε καθυστερήσεις. Έχουν γίνει πάρα πολλές βελτιώσεις. Πρέπει να είμαστε ελαστικοί στο θέμα. Ωστόσο, να μην οδηγηθούμε στα προβλήματα που είχαμε και χθες. Έγιναν πράγματα άκομψα, άγαρμπα. Τα αφήσαμε τελευταία στιγμή και πετάξαμε το μπαλάκι στο τέλος στους εργαζόμενους». Στο πλαίσιο αυτό η Άννα Νταλάρα έκανε ειδική αναφορά στα κρατικά ΜΜΕ. «Είναι θέματα αρχής, δώσαμε μάχη για να μην περάσουν ορισμένα πράγματα. Οι δημοσιογράφοι δε λειτουργούν όπως οι τυπικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Ήμουν κάθετη. Δεν μπορούμε να μην έχουμε την ασφαλιστική δικλείδα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, ειδικά τώρα».

Επιπλέον, εξέφρασε τον προβληματισμό της για το μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται πανευρωπαϊκά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα και τα ψηφισμένα μέτρα να υλοποιηθούν, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί η ύφεση».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.