Άμεση ανάγκη αλλαγής εκλογικού νόμου

Άμεση ανάγκη αλλαγής εκλογικού νόμου


 

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα στο ρ/σ ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, σήμερα 24/4/2012

Για την άμεση ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου έκανε λόγο η Άννα Νταλάρα, υποψήφια Βουλευτής B’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ενώ αναφερόμενη στη συζήτηση για θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα,σχολίασε: «Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στη Βουλή, οι οποίοι τις θέλουν αυτές τις αλλαγές. Π.χ. ο νόμος «περί ευθύνης υπουργών, η χρηματοδότηση των κομμάτων, η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των εξεταστικών.  Όταν καταψήφισα τη χρηματοδότηση των κομμάτων κατηγορήθηκα για λαϊκισμό, και όμως ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η αρνητική μου ψήφος, γιατί θεωρώ ότι τα κόμματα είναι πολιτικοί θεσμοί και δεν μπορούν να λειτουργούν ως χρηματοδοτούμενοι από το κράτος μηχανισμοί. Είμαι κατά των εξεταστικών επιτροπών που υπονομεύουν το κύρος της πολιτικής».

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συζήτηση για το μνημόνιο: έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το μνημόνιο,δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.Σαφώς και το χρέος είναι -κατά Κέϋνς-πρόβλημα των δανειστών μας,όμως έχουμε και εμείς ευθύνη.Το παράδειγμα της Ισλανδίας με την έκβαση της δίκης είναι χαρακτηριστικό».

Αναφερόμενη στη άνοδο της ακροδεξιάς, σημείωσε μάλιστα ότι «θέλω να πάρω την ευθύνη, να μη γυρίσω την πλάτη,στο υπάρχον πολιτικό κατεστημένο,θέλω να ακουστούν κάποιες φωνές, είμαι υπέρ του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας.Λέω όχι στο φάσμα της Χρυσής Αυγής-είναι ένα κακό όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα.Είναι ανάγκη η πολιτική, που έχει γελοιοποιηθεί, να αναταχθεί στη συνείδηση του κόσμου, να μη μένει σε ένα στείρο πρέπει, αλλά να προτείνει ρεαλιστικές,κοστολογημένες οικονομικά και ηθικές κοινωνικά προτάσεις . 

 

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί πρέπει να κάνουν αυτό που τους αντιστοιχεί,ακόμα και αν είναι η δύσκολη δουλειά.»Π.χ. εγώ προσπάθησα στο υπουργείο Εργασίας να κάνω κάποια πράγματα.Το εργόσημο ολοκληρώθηκε,ενσωματώσαμε οδηγία για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, έγιναν επαφές στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος για τόσα γραφεία και τόσους παρατρεχάμενους».

Επίσης, η Άννα Νταλάρα αναφερόμενη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία τόνισε ότι «Αυτοί που δικαιούνται να χάνουν την ψυχραιμία τους είναι όσοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους,όσοι έμειναν άνεργοι.Είναι κάτι που δικαιολογώ απόλυτα,πολλοί αναγκάζονται να μείνουν ακόμα κάτω από την στην πατρική στέγη, για να γλιτώσουν το ενοίκιο.Η Β’ Αθήνας είναι μια τεράστια εκλογική περιφέρεια με πολλές ανομοιογένειες.Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες,αλλά όχι με την ίδια ένταση και την ίδια δύναμη λογικήςΤο τεράστιο έλλειμμα,η κακή διαχείριση, οι αδικαιολόγητα υψηλοί μισθοί είναι υπαρκτές καταστάσεις.Το ΕΣΠΑ δεν πρέπει να μένει στο παλάτι του κάθε υπουργού,αλλά να αξιοποιείται διαυγώς και με τη συμμετοχή ιδιωτών που θα τους ελέγχουμε και θα έχουν κίνητρο να ασχοληθούν με την αξιοποίηση του.
Το κίνητρο είναι απαραίτητο, διαφορετικά το χρήμα γυρίζει πίσω.»

SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.