Άννα Νταλάρα – Υφυπουργός Εργασίας

Άννα Νταλάρα – Υφυπουργός Εργασίας

0 1317

Άννα ΝταλάραΓεννήθηκα τον Δεκέμβριο του 1954 στην Αθήνα και έχω καταγωγή από την Πάρο και τη Σύρο. Σπούδασα στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης αγάπης μου για τις Τέχνες και, ειδικότερα, τη μουσική, από το 1978 άρχισα να εργάζoμαι στη δισκογραφία αλλά και σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Στη συνέχεια σπούδασα παραγωγή και μάρκετινγκ στην Αμερική. Έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα πολιτισμού και πνευματικών δικαιωμάτων.

Από το 1982 ασχολούμαι αποκλειστικά με την παραγωγή συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχω δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα προσφέροντας τις γνώσεις και την πείρα μου στην οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι συναυλίες για το θέμα των αγνοούμενων και των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων της Κύπρου. Επίσης συμμετείχα ενεργά σε διεθνή forum για την ειρήνη και την ισότητα, σε αντιρατσιστικές συναυλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Έχω συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και από το 2003 έχω αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων στο Αίθριο των Μουσών.

Παράλληλα, εργάζομαι αδιάκοπα εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας είναι από το 2006 ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης σε όλο τον κόσμο.

Από τα χρόνια του Πανεπιστημίου έχω ενταχθεί στο φοιτητικό κίνημα συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές κινητοποιήσεις.

Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Νταλάρα από το 1983 και έχουμε μία κόρη, την Γεωργιάννα, που πρόσφατα τελείωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές.

Ανταποκρίθηκα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που πρόκειται να αναλάβω, στην πρόταση του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Β’ περιφέρειας της Αθήνας, με τη δέσμευση να προσφέρω τον προσωπικό χρόνο, την εμπειρία και τη δουλειά μου σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τα πνευματικά δικαιώματα, το ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα των προσφύγων και μεταναστών.

[flickr-gallery mode=»photoset» photoset=»72157622408737916″]

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.