Δελτίο Τύπου (22/10/2010)

Δελτίο Τύπου (22/10/2010)

0 438

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

«Παρέμβαση Άννας Νταλάρα, Υφυπουργού Εργασίας στη Διημερίδα
Δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των δράσεων των Ετησίων
Προγραμμάτων 2007 & 2008 και της Δημόσιας Διαβούλευσης για την
κατάρτιση του Ετησίου Προγράμματος 2011 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού
Ταμείου Ένταξης (ΕΤΕ), την οποία διοργανώνει η Υπεύθυνη Αρχή του
Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης».

Την ανάγκη παραπληρωματικής λειτουργίας των επιμέρους πολιτικών για τη
μετανάστευση επεσήμανε η Άννα Νταλάρα, Υφυπουργός Εργασίας κατά την
παρέμβαση της στη Διημερίδα Δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των
δράσεων των Ετησίων Προγραμμάτων 2007 & 2008 και της Δημόσιας
Διαβούλευσης για την κατάρτιση του Ετησίου Προγράμματος 2011 στο
πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης (ΕΤΕ), την οποία διοργάνωσε η
Υπεύθυνη Αρχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης. «Αυτό εξυπηρετεί η νέα διοικητική δομή που εισηγήθηκε ο Πρωθυπουργός. Αυτό αποτελεί και για μας μια μεγάλη πρόκληση. Οφείλουμε μέσα από τη δουλειά μας και τη διαμόρφωση επαρκών διαύλων επικοινωνίας, να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα επιμέρους Υπουργεία, οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα τέσσερα διαφορετικά ταμεία που αφορούν τη μετανάστευση, ή το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, θα διακρίνονται από πάγιες, ξεκάθαρες διαδικασίες, που η μία θα έρχεται να κουμπώνει στην άλλη» σημείωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία των προγραμμάτων της Ε.Ε. για θέματα μετανάστευσης, λέγοντας : «Η δουλειά που καλούμαστε να κάνουμε αποκτά, στη συγκυρία που βρισκόμαστε, ιδιαίτερη σημασία. Θα έλεγα ότι έχει δύο διαστάσεις, εξίσου σημαντικές. Μία αφορά την κατά το δυνατό καλύτερη προεργασία, ώστε να προωθήσουμε τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους που θέτει το Ταμείο Ένταξης. Η δεύτερη αφορά την εθνική μας οικονομία, που περνά δύσκολες μέρες. Καλούμαστε να υπερβάλλουμε εαυτόν, ώστε μέσα από τεκμηριωμένες και ώριμες προτάσεις, να υπάρξει μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, ώστε και η οικονομία να βοηθηθεί, αλλά και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τους μετανάστες, τους οποίους αντιμετωπίζουμε, ως ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Άλλωστε, για μας, η μεγάλη πρόκληση είναι, να αποτελέσουν οι μετανάστες ενεργό κομμάτι της παραγωγικής δομής και του κοινωνικού ιστού, με τα εφόδια των μηχανισμών ένταξης».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.