Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Θέμα: Δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννας Νταλάρα από την Ουάσιγκτον

Την ανάγκη μεγαλύτερης υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Άννα Νταλάρα.

Από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται για να λάβει μέρος σε διεθνές συνέδριο με θέμα, την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η Υφυπουργός υπογράμμισε πως περίπου το 90% όσων εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από τα ελληνικά σύνορα, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη αναθεώρησης της Συμφωνίας του Δουβλίνο ΙΙ με σκοπό μια δικαιότερη κατανομή των βαρών που προκαλεί η ροή μεταναστών. Ήδη υπάρχει η δέσμευση 7 από τα κράτη-μέλη της Ένωσης προς την κατεύθυνση αυτή.

Το ζήτημα αυτό, καθώς και την ανάγκη εντονότερης πίεσης προς την Τουρκία για την ενεργοποίηση της συμφωνίας για την επανεισδοχή μεταναστών, έθεσε η Υφυπουργός κα Νταλάρα την περασμένη Τρίτη στον αναπληρωτή Γραμματέα του ΟΗΕ, κο Ζουκάνγκ Σα, με τον οποίο είχε συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου που οργανώνει το Διατλαντικό Συμβούλιο για τη Μετανάστευση, η κα Νταλάρα είχε συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογο της, κο Τομπίας Μπίλστρομ, για να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.