Διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, Συμβούλιο της Ευρώπης, Στρασβούργο

Διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, Συμβούλιο της Ευρώπης, Στρασβούργο

Tην αντίδρασή τους στη διαδικασία εκλογής του Τούρκου βουλευτή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαούσογλου, στη θέση του προέδρου της Συνέλευσης τη Τετάρτη 27/1 εξέφρασαν με κοινή γραπτή διαμαρτυρία, προς τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες Κύπρου και Ελλάδας, μέλος της οποίας είναι και η Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κ. Άννα Νταλάρα εξέφρασαν.

Η κ. Νταλάρα, όπως και οι άλλοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις επί της διαδικασίας, καθώς εκτιμήθηκε ότι στόχος ήταν να υπάρξει μία μόνον υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) -και άρα να μην υπάρξει ψηφοφορία και να επιβληθεί στην ολομέλεια η εκλογή του Τούρκου βουλευτή.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο που συνυπέγραψε και η βουλευτής Β’ Αθηνών σημειώνονται τα εξής:

«Η διαμαρτυρία δεν αφορά προσωπικά τον κ. Τσαούσογλου, αλλά τη χώρα του την Τουρκία.
Μια χώρα, η οποία επί 35 χρόνια κατέχει στρατιωτικά τη Βόρεια Κύπρο και επιδεικνύει απειθαρχία στο Διεθνές Δίκαιο και στα ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.

Μια χώρα, που γίνεται αφορμή να συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις εναντίον της κάθε χρόνο ενώπιον του δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν καταδίκες για παραβιάσεις σε μειονοτικά, θρησκευτικά και ατομικά δικαιώματα, καθώς και λογοκρισία του Τύπου.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η διαδικασία εκλογής του προέδρου της ΚΣΣΕ θα συνεισφέρει ώστε η Τουρκία να βελτιωθεί και να γίνει πιο δημοκρατική και πιο διαφανής».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.