Δελτίο Τύπου από την ομιλία της Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β’ Αθήνας του...

Δελτίο Τύπου από την ομιλία της Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδρίασε τη Δευτέρα 31.5.2010 στο Παρίσι

Την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις επεσήμανε κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα “Ανθρώπινα Δικαιώματα & Επιχειρήσεις” η Άννα Νταλάρα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών, τη Δευτέρα 31 Μάη στο Παρίσι.

Η βουλευτής της Β’ Αθήνας υπογράμμισε την ανάγκη το Συμβούλιο της Ευρώπης να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε είτε να υπάρξει μια πρόταση προς την επιτροπή υπουργών για έκδοση σχετικής απόφασης, είτε να συνταχθεί μια νέα χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, η κα Νταλάρα ανέφερε ότι η λειτουργία, ειδικά, πολλών επιχειρήσεων διαχείρισης κεφαλαίων υψηλού κινδύνου οδηγεί σε κατάφορες παραβιάσεις κοινωνικών δικαιωμάτων, λόγω των συνακόλουθων συνεπειών που έχει η δραστηριότητά τους στην επιβάρυνση των δημοσιονομικών δεδομένων κάθε χώρας. Μάλιστα, κατέθεσε σχετικά στοιχεία από την επιβάρυνση του χρέους στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου λόγω της δραστηριότητας των εταιρειών αυτών, όσο και των εταιρειών αξιολόγησης πιστοληπτικού ρίσκου.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.