Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Πρέπει να απαντάμε, είναι ώρα ευθύνης για όλους

Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Πρέπει να απαντάμε, είναι ώρα ευθύνης για όλους


Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Υποψηφίας Βουλευτή Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ στη NET  FM 27/4/2012
Την ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα βίας στο κέντρο με έμφαση στη διερεύνηση παρακρατικών μεθόδων, επεσήμανε η Άννα Νταλάρα, Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ στη NET  FM στις 27/4/2012 μιλώντας στους δημοσιογράφους Γ. Τσίγκα και Μ. Σταυρουλάκη.  «Μιλάμε για το παρακράτος. Θα καταλήξουμε να αποκαλυφθεί το παρακράτος, όταν τελειώσει το χρήμα. Τα έχω πει και στο παρελθόν. Ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτες, για να μην καταστρέψουν τα μαγαζιά. Πόσα θες να μη στο σπάσω, ήταν η ερώτηση. Δεν έχουμε δει τι έχει γίνει  την Μαρφίν. Οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω». Είπε.
Αναφερόμενη στη Β΄ Αθηνών και στα ζητήματα που αντιμετωπίζει σημείωσε:  «Είναι μια τεράστια περιφέρεια με προβλήματα. Γι΄ αυτό  μιλώ για ένα νέο αναλογικό εκλογικό νόμο. Είναι αναγκαίος για το πολιτικό σύστημα. Είναι μια περιφέρεια με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είμαι κοντά στους πολίτες. Κουβεντιάζω μαζί τους. Δεν με έχω συνήθισε ι να με φυλάνε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Πρέπει να απαντάμε μια και είναι ώρα ευθύνης για όλους».
Σχολιάζοντας την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο δημόσιο χώρο τόνισε: «Είναι φαινόμενο για το οποίο φταίνε και τα δύο κόμματα, φταίει η ανεργία η εξαθλίωση, ο κοινωνικός αυτοματισμός. Με φοβίζει η τυφλή βία και η κυρίως η κακή ενημέρωση. Άλλο οι φούσκες οι προεκλογικές κι άλλο, π.χ., η ουσία του μεταναστευτικού. Υπάρχουν μύθοι που καλλιεργούνται. Π.χ. Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας απαιτεί 7 χρόνια ΝΟΜΙΜΗΣ διαμονής στη χώρα και μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις που οι πρόσφατα εισερχόμενοι μη νόμιμοι μετανάστες δεν πληρούν. Σε καμία περίπτωση η απόκτηση ιθαγένειας δεν είναι εφικτή ή βασικός στόχος του νεοεισερχόμενου πρόσφυγα η μη νόμιμου μετανάστη.  Από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει  τάση μείωσης στην παροχή  ιθαγένειας μεταξύ 2010-2011 (συνολικά 909 αλλοδαποί έχουν πολιτογραφηθεί) σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.  Η απόδοση ελληνικής  ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ ή ζουν εδώ από πολύ μικρή ηλικία δεν σχετίζεται ουδόλως με τα θέματα της διαχείρισης της μη νόμιμης μετανάστευσης»
Αναφερόμενη στην ανάγκη αναμόρφωσης των ελεγκτικών μηχανισμών σημείωσε: Τίποτα δε θα γίνει εάν δεν υπάρξει διασταύρωση στοιχείων. Δυστυχώς, δε  θέλουν οι συντεχνίες αλλά και γιατί τα υπουργεία λειτουργούν ως αυτόνομα  κράτη. Δεν πήραμε την ευθύνη για ρίξεις».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.