«Δεν υπάρχει κόμμα και βάζουμε θέμα ηγεσίας»

«Δεν υπάρχει κόμμα και βάζουμε θέμα ηγεσίας»

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM  

«Κινδυνεύει η χώρα. Έχουμε φτάσει στο όριο σε μια  πολύ δύσκολη στιγμή. Να κάνουμε αυτοκριτική, αλλά πρέπει να δούμε πρώτα την ολοκλήρωση της ανάνηψης του ασθενούς. Δεν υπάρχει κόμμα και βάζουν όλοι θέμα ηγεσίας… είναι παράδοξο» σημείωσε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών μιλώντας στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Αναφερόμενη στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και στις εσωκομματικές εξελίξεις ζήτησε να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες. «Να είναι λιγότερα τα συνθήματα και περισσότερη δουλειά. Η κοινωνία αγωνιά για τα πιο μεγάλα. Η εκλογή είναι ελάχιστη προϋπόθεση επιβίωση Πόσοι αρχηγοί σε ένα κόμμα που δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσει, σε μια γενική απαξίωση της πολιτικής, σε μια εποχή που τα προβλήματα πιέζουν» σημείωσε.

Αναφερόμενη στο PSI τόνισε: «Οι βουλευτές λίγα γνωρίζουμε. Ωστόσο κατανοώ ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε κομβικό σημείο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο στόχος ήταν να υπάρχει περικοπή χρέους, σύμφωνα με την απόφαση του Οκτωβρίου, ύψους 100 δις. Αναμένεται να δούμε τις επόμενες ημέρες. Εμείς ως βουλευτές θα δούμε:
-Ποσοστό συμμετοχής ιδιωτών. (το ΔΝΤ έχει βάλει όρους για το ύψος συμμετοχής των ιδιωτών. Το ανεβάζει στο 70% – 75%). Σε κάθε περίπτωση μετά το PSI το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο.
-Το Δίκαιο των νέων ομολόγων
-Επίσης πρέπει να δούμε το γεγονός ότι υπάρχει εξαίρεση των ομολόγων, που η ΕΚΤ έχει πάρει και μάλιστα στο 40 και στο 50% της αξίας. Εδώ υπάρχει θέμα, μια και φαίνεται ότι αφού δεν υπάρχει κούρεμα σε αυτά τα ομόλογα, η κεντρική τράπεζα κερδοσκοπεί. Κι αυτό το έχουμε αναδείξει πολλοί βουλευτές τη Βουλή.

Αναμένουμε λοιπόν την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία φοβούμαι έπρεπε να είχε γίνει στην αρχή της δύσκολης αυτής πορείας, ώστε να διαμορφώσουμε όρους βιωσιμότητας του χρέους, διατήρησης της εθνικής παραγωγικής βάσης, αλλά και διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας. Αυτό που έχει ανάγκη η οικονομίας μας, που δυστυχώς είναι εσωστρεφής,  είναι η τόνωση της ζήτησης. Αυτό με συνταγές οριζόντιων περικοπών δε επιτυγχάνεται. Χρειάζεται μάζεμα μεν στα δημόσια οικονομικά, αλλά όχι άλλη αφαίρεση εισοδήματος. Είναι αδιέξοδο μια και οδηγεί σε ένα σπιράλ ύφεσης και καταστροφής».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.