Ημερομηνία: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Θέμα: Δήλωση της Υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της κατάργησης της κοινοτικής οδηγίας Δουβλίνο ΙΙ

Με αφορμή το ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της κατάργησης της κοινοτικής οδηγίας Δουβλίνο ΙΙ, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κα Άννα Νταλάρα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας δικαιότερης ανακατανομής των βαρών που δημιουργεί το μεταναστευτικό ρεύμα, αλλά και η αυξανόμενη ροή αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Εμείς, από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια για την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ασύλου.

Παράλληλα, σε συνέχεια των τελευταίων μας επαφών με τα Κράτη – Μέλη, αλλά και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους Υπουργούς αρμόδιους για τα μεταναστευτικά διαμορφώνοντας την απαιτούμενη συναίνεση για την οριστική αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ στο Συμβούλιο της Ευρώπης.»

NO COMMENTS