Δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και τους...

Δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM και τους Βασίλη Χιώτη – Νότη Παπαδόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Θέμα: Δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννας Νταλάρα, στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM

Την ανάγκη για κοινό μέτωπο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στο μεταναστευτικό ζήτημα επεσήμανε μιλώντας στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Άννα Νταλάρα. «Πιέζουμε προς αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό φαινόταν αδύνατο, την αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας Δουβλίνο ΙΙ και την δίκαιη αναδιανομή των μεταναστευτικών βαρών μεταξύ των χωρών της ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε (με αφορμή μάλιστα τα όσα συνέβησαν μεταξύ Ιταλίας – Γαλλίας): «Το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μεταξύ Ρώμης, στην ουσία, και Παρισιού, μετά και την απόφαση της πρώτης για χορήγηση προσωρινών αδειών παραμονής σε βορειοαφρικανούς, μεταφράστηκε σε μια πολιτική ευκαιρία επίδειξης πυγμής ανάμεσα σε Ιταλούς και Γάλλους. Δεν συμμεριζόμαστε καθόλου τις απόψεις του Μπερλουσκόνι, ο οποίος – κατά τη δική μου άποψη – σύρεται από τη Λέγκα του Βορρά, γιατί είναι στην ουσία ο μόνος υπερασπιστής της, ούτε με την άποψη του Σαρκοζί “πετάξτε τους όλους, δεν τους θέλουμε, πάρτε τους πίσω”, εξ ου και τα βαγόνια με τους απελπισμένους ανθρώπους. Ωστόσο, οφείλουμε να πιέζουμε προς αυτό που πριν από λίγο καιρό φαινόταν αδύνατο: τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα».

Η Άννα Νταλάρα για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες, οι οποίοι, μάλιστα, προέρχονται, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, από περιοχές όπου επικρατεί πολιτική ένταση λόγω στρατιωτικών επεμβάσεων ακόμα και από την Ευρώπη. «Δεν είναι μόνον για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά κάθε κράτος-μέλος δεν μπορεί να διαχειριστεί από μόνο του είτε το προσφυγικό είτε την οικονομική μετανάστευση είτε την κρίση στη Βόρεια Αφρική. Χρειάζεται ενιαία προσέγγιση».

Αναφερόμενη τέλος στην αντιμετώπιση του φαινομένου της «μαύρης» εργασίας παράνομων μεταναστών, υπογράμμισε την πρόθεση της Κυβέρνησης για αυστηροποίηση των κυρώσεων εις βάρος των εργοδοτών που απασχολούν παράνομους μετανάστες, με ενσωμάτωση σχετικής κοινοτικής οδηγίας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/2011-04-20vima-Fm.mp3[/podcast]

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.