«Δομικές μεταρρυθμίσεις τώρα αλλιώς το PSI από εφαλτήριο δράσης θα γίνει ασήκωτο...

«Δομικές μεταρρυθμίσεις τώρα αλλιώς το PSI από εφαλτήριο δράσης θα γίνει ασήκωτο βάρος»

Σημεία παρέμβασης Άννας Νταλάρα Βουλευτής Β΄Αθηνών ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανόλη Αναγνωστάκη.
«Η εκλογή Βενιζέλου σηματοδοτεί τη σταθερότητα, τη συνέχεια της προσπάθειας ανάκαμψης έστω και μέσα από πολύ κακές συνθήκες. Χρειάζεται ενεργοποίηση των πολιτών, ώστε να υπάρξει σταθερότητα στο πολιτικό σύστημα, αλλιώς θα γκρεμιστούμε στην παραίτηση και στη χρεοκοπία. Τα πράγματα είναι δύσκολα έτσι κι αλλιώς. Ας μην τα κάνουμε πιο άσχημα. Διαφορετικά το PSI από εφαλτήριο δράσης θα γίνει ασήκωτο βάρος. Χρειαζόμαστε άλλα μοντέλα συμπεριφοράς. Ηγεσίες με νομιμοποίηση από τον ενεργό πολίτη, που δε θα χαϊδεύουν αλλά θα λένε την αλήθεια, θα θέτουν μετρήσιμους στόχους, θα τηρούν χρονοδιαγράμματα, θα εμπνέουν εμπιστοσύνη τηρώντας υποσχέσεις, θα βασίζονται στη γνώση κι όχι στην αεριτζίδικη λογική. Ό,τι συμβαίνει σε κάθε δουλειά δηλαδή. Χρειάζεται αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης με το μικρότερο κόστος για τους αδύνατους, με αντισταθμιστικό δίχτυ για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε η Άννα Νταλάρα Βουλευτής Β΄ Αθηνών, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο αναφερόμενη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Σχολιάζοντας την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών εστίασε στο θέμα των κοινωνικών μεταβιβάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια πραγματικά προοδευτική πολιτική θα έκανε τομές στις κοινωνικές δαπάνες. Π.χ. Το 60% των οικογενειακών επιδομάτων καταλήγει στο 40% των νοικοκυριών με τα υψηλότερα εισοδήματα. Να σας  πώ απλά ότι οι κοινωνικές μεταβιβάσεις δυστυχώς δεν πιάνουν τόπο. Αυτό ισχύει βέβαια για όλη την Ευρώπη. Ωστόσο εδώ το φαινόμενο είναι ακραίο. Είναι για το Υπ. Εργασίας ένας μόνιμος πονοκέφαλος να δει αν τα χρήματα από τις κοινωνικές δαπάνες πιάνουν τόπο. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε, όταν ήμουν κι εγώ στο υπουργείο, με επαναθεώρηση όλων των επιδομάτων, δαπανών κτλ, με αιχμή την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών, τη διασταύρωση στοιχείων, την αξιολόγηση προγραμμάτων. Το συνεχίζει η παρούσα ηγεσία αλλά το τέρας έχει πολλά κεφάλια.
Αναφερόμενη στην κριτική που ασκεί η αριστερά στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Χρειαζόμαστε μια πραγματική σοσιαλδημοκρατία, μια κεντροαριστερά με πρωτοβουλίες, με σχέδιο, με μετρήσιμες προτάσεις, κι όχι στη γωνία μονίμως διαμαρτυρόμενη. Ας δούμε και τις προτάσεις που κάθε κόμμα θα καταθέσει και εδώ είμαστε για να δούμε πώς μπορούν να διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για κοινή δράση».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.