Εάν δεν ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για τα θεσμικά θα βρεθούμε και πάλι...

Εάν δεν ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για τα θεσμικά θα βρεθούμε και πάλι στο σημείο μηδέν

0 519
Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, στο ΒΗΜΑ FM 26/4/2012
Για ανέξοδη ρητορική κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά η Άννα Νταλάρα μιλώντας στο Βήμα FM και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο.   «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Δε θα κόψει μισθούς, όλη αυτή η ιστορία με διάφορες υποσχέσεις με τα δις με τον του κ. Σαμαρά,  που ανατρέπει κάθε λογική, είναι μια παραλλαγή του «λεφτά υπάρχουν. Τουλάχιστον ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξηγήσει. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται νούμερα αλλά δε λέει που θα τα βρει τα λεφτά. Αποδέχεται τη δανειακή σύμβαση αλλά ψελλίζει όχι στο μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, όρι παρά τις δυσκολίες «κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν, π.χ., ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, αλλαγή στον Τειρεσία, ρευστότητα στις μικορμεσαίες επιχειρήσεις. Βλέπω, ότι ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος, αλλά όσο περνούν οι μέρες υπάρχει μια εξισορρόπηση».
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει το τεράστιο κόστος της διαχείρισης της κρίσης. «Δεν είναι μόνο αυτά τα 2 χρόνια της καταστροφής. Δεν πιστεύω στη συγνώμη μακράς διαρκείας. Έχει τελειώσει η περίοδος της συγνώμης, χρειάζεται γνώση για το αντικείμενο της πολιτικής του καθενός. Η αποκατάσταση της αλήθειας γίνεται με πράξη» υπογράμμισε.
Τέλος τόνισε τη μεγάλη σημασία των δομικών τομών. «Εάν δεν ανοίξει ουσιαστικός διάλογος για τα θεσμικά θα βρεθούμε και πάλι στο σημείο μηδέν. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι κεντρικό θέμα. Χρειάζονται θεσμικά αντίβαρα. Αλλαγή κανονισμού της Βουλής. Σπάσιμο περιφερειών. Αλλαγή πόθεν έσχες. Άλλωστε φτωχαίνεις στην πολιτική δεν πλουτίζεις» ανέφερε.
 


SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.