Ένα παιδί 15 χρονών δε φταίει ποτέ…

Ένα παιδί 15 χρονών δε φταίει ποτέ…

Ένα παιδί 15 χρονών δε φταίει ποτέ…

Μέρες μνήμης, μέρες αναφοράς για όσα μας πλήγωσαν πέρυσι τέτοιες μέρες, για όσα μας πληγώνουν…
Καταδικάζουμε τη βία, την κάθε μορφής βία…
Την κρατική, την καταστρεπτική, τη φανατική.
Τη βία της καθημερινότητας…
Τη βία της απομόνωσης, της ανεργίας, της ισοπέδωσης, της απόγνωσης…
Αλέξη σε θυμόμαστε…

2 COMMENTS

  1. Πολυ σωστή τοποθοθέτηση. Ένα παιδι 15 χρονών. Με μία διευκρίνηση όμως: Για κάθε μάνα, όσο χρονών και να είναι το παιδί της, παραμένει «παιδι…»
    Πολλά φιλιά γλυκιά μου Άννα.

  2. Πέρυσι τέτοιες μέρες μας πλήγωσε ο άδικος θάνατος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ας μην ασχολούμαστε με όσα σήμερα μας πληγώνουν γιατί είναι πάρα πολλά και η εικόνα του Αλέξη μέσα σε όλα αυτά θα χαθεί. Ας κρατήσουμε ζωντανή την μορφή του ανεξάρτητα από όσα φέτος και για οποιοδήποτε λόγο μάς πληγώνουν. Γιατί ο Αλέξης είναι και πρέπει να παραμείνει πέρα και πάνω από αυτά. Γιατί ο Αλέξης είναι η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος.
    Είναι δε ντροπή για την δημοκρατία μας να «εξορίζεται» η δίκη αυτών πού του στέρησαν την ζωή στην Άμφισσα. Είναι προσβολή στην μνήμη αυτού του παιδιού, είναι απόπειρα υποβάθμισης της σημασίας πού έχει για όλους μας ο θάνατός του. Ελπίζω η σημερινή δημοκρατική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος της και να εμποδίσει αυτό το φιάσκο. Γιατί η δημοκρατικότητα του καθενός κρίνεται από τις θέσεις του σε τέτοια ζητήματα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.