Εθνική συνεννόηση ή εκλογές…

Εθνική συνεννόηση ή εκλογές…

 

Ακούστε της συνέντευξη της Άννας Νταλάρα στο Flash 96

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/dalara2309.mp3[/podcast]

«Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος και μάλιστα πολύ δίκαια», σημείωσε η βουλευτής Β’ Αθήνας Άννα Νταλάρα στο Flash 96 και στον Κωστή Παρά υπογραμμίζοντας ότι «ή θα υλοποιήσουμε  τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί με εθνική συνεννόηση ή αν δεν μπορέσουμε, να γίνει αυτό μέσω εκλογών».

«Κανένας δεν έχει συγχωροχάρτι ούτε οι παλιοί ούτε οι νέοι βουλευτές και ο πολίτης γνωρίζει το μερίδιο ευθύνης του καθενός και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει» τόνισε η κα Νταλάρα ξεκαθαρίζοντας ότι χρειάζεται επιτάχυνση της υλοποίησης των αποφάσεων με εθνική συνεννόηση.

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και να παίξει μόνο του αυτόν τον τραγικό ρόλο, να αναιρέσει όλες αυτές τις σαθρές αβεβαιότητες χρόνων» ανέφερε η τ. Υφυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι αβεβαιότητες χρόνων περιλαμβάνουν από τα προνόμια των βουλευτών, μέχρι τον κρατισμό, μέχρι όλες αυτές  τις παθογένειες που οδήγησε το πολιτικό σύστημα με την συμβολή όλων των πλευρών αυτά τα χρόνια».

«Στις τεράστιες θυσίες που κάνει ο κόσμος πρέπει να αντιτάξουμε με αίσθημα ευθύνης περιορισμό των προνομίων όλων», σημείωσε την συνέχεια η κα Νταλάρα επισημαίνοντας κυρίως την «αναλογική επιβάρυνση των εχόντων και κυρίως τον περιορισμό της φοροδιαφυγή. Κατηγορώ τον άκρατο λαϊκισμό και τον κομματισμό και ξέρω ότι πρέπει να υπάρχουν διαθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί όμως να την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι» κατέληξε.

«Το μέτρο για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι διαρκείας, επ’ άπειρον, αντίθετα πρέπει οι έχοντες να επιβαρυνθούν μέσα από την σωστή είσπραξη των φόρων των υψηλών στρωμάτων» υπογράμμισε η κα Νταλάρα ξεκαθαρίζοντας ότι «κανένας δεν μπορεί να σώσει κανέναν με τρομολαγνικά σενάρια που δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατία. Ή θα υλοποιήσουμε  τις αποφάσεις με εθνική συνεννόηση ή αν δεν μπορέσουμε να γίνει αυτό μέσω εκλογών, αν και προτιμώ την εθνική συνεννόηση».

Αναφερόμενη στο θέμα των προνομίων των βουλευτών η κα Νταλάρα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος δεν θα γίνει δυνατό να μειωθούν τα προνόμια των βουλευτών για να μείνουν με ένα απλό μισθό. Διαφορετικά πρέπει αποφασίσουμε ότι θα έχουμε βουλή πλουσίων» σημείωσε η βουλευτής της Β’ Αθήνας καταλήγοντας  «Αντί για οριζόντιες περικοπές πρέπει να υπάρχουν οριζόντιες συνεννοήσεις. Το να ζει ένας βουλευτής αξιοπρεπώς όταν μάλιστα δεν έχει άλλους πόρους είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να κόψουμε όλους αυτούς τους επιστημονικούς συμβούλους και συνεργάτες, αφού μπορούμε να έχουμε τους αντίστοιχους της βουλής».

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.