Φιλοδοξία μου, να φανώ χρήσιμη και αποτελεσματική σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη...

Φιλοδοξία μου, να φανώ χρήσιμη και αποτελεσματική σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας

0 367
«Eθνικό μνημόνιο για την κοινωνία και την ανάπτυξη»
«Mπορούμε να συναντηθούμε  με δυνάμεις από την ανανεωτική αριστερά, και απο την κεντροδεξιά»
«Παλεύω κόντρα στους επαγγελματίες της κενής ρητορείας»
Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ
 

 
Συμμερίζεστε τη λογική «κακό 1ο μνημόνιο – καλό 2ο;», την οποία φαίνεται να ασπάζεται το κόμμα σας στην πορεία προς τις εκλογές;
Οι ταμπέλες θολώνουν την ουσία.  Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το πρώτο από το δεύτερο μνημόνιο. Οι χαρακτηρισμοί αποδίδονται εύκολα, αλλά το θέμα είναι να δούμε τις έγινε στο μεσοδιάστημα 1ου 2ου, καθώς υπήρξε ελλιπής διαπραγμάτευση, λανθασμένοι χειρισμοί και επιλογές, ατολμία, αναποτελεσματικές μέθοδοι, συγκεχυμένα χρονοδιαγράμματα.
Πάντως, αυτό που προέχει τώρα είναι ένα εθνικό μνημόνιο για την κοινωνία και την ανάπτυξη, με αξιοποίηση των όποιων θετικών έχουμε μέχρι τώρα.  Δηλαδή, το ότι ξεφύγαμε από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, κόψαμε πλέον των 100 δις χρέους και δρομολογήσαμε βαθιές  δομικές τομές.
 
Η Β’ Αθηνών, όπου πολιτεύεστε, σε μεγάλο βαθμό συγκεντρώνει πληθυσμούς που έχουν πληγεί από την κρίση και την πολιτική που εφαρμόστηκε την προηγούμενη 2ετία. Τι περιθώρια (αισιοδοξίας και αξιοπιστίας) αφήνει στο ΠαΣοΚ η έκδηλη οργή των πολιτών;
Η Β’ Αθηνών στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει την κοινωνική και ταξική διάρθρωση της χώρας. Είναι δείκτης των έντονων κοινωνικών ανισοτήτων, των μεγάλων εισοδηματικών διαφορών, των νεόπτωχων, της πρωτοφανούς ανεργίας.
Μπορώ να αντιληφθώ τα συναισθήματα των πολιτών της Β’ Αθήνας: το φόβο, την ανασφάλεια. Επίσης κατανοώ την επιφυλακτικότητα και τη δυσπιστία εδικά σε ανέξοδες υποσχέσεις ορισμένων.
Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί. Γι’ αυτό άλλωστε ο νέος πρόεδρος του, προβαίνοντας σε μια πρωτοφανή κίνηση, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες που απογοητεύσαμε, που πληγώσαμε.
Όμως αυτό που προέχει είναι να επιδείξουμε σοβαρότητα καθώς η μεθαυριανή εκλογή είναι κρίσιμη. Να μετατρέψουμε το θυμό και την οργή σε ελπίδα, όχι για τις μάχες που χάσαμε, αλλά για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.
Ασχοληθήκατε με το μεταναστευτικό. Τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε επί των ημερών σας;
Κατ΄ αρχήν ως υφυπουργός Εργασίας είχα αρμοδιότητα μόνο για τους νόμιμους μετανάστες. Για πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Πήραμε αποφάσεις που έδιναν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, ειδικά για τη μαύρη εργασία αλλοδαπών.
Στο ερώτημά σας μπορώ να απαντήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Αν κάτι έμεινε πίσω και δεν προχώρησε ήταν η ανάγκη να εξαλείψουμε την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη διαχείριση και επίλυση χρόνιων ζητημάτων.
Το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα. Τα βήματα που γίνονται αυτή την περίοδο, με πρώτο και καίριο τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, είναι πολύ σημαντικά.
 
Ποιος είναι ο εκλογικός πήχης για το ΠαΣοΚ;
Η διαμόρφωση ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης και ασφαλούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που θα βάλει φρένο στην μετάσταση του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στη χώρα.
Ο πήχης που έχουμε θέσει ως ΠΑΣΟΚ συνδέεται με τη δυνατότητα του κόμματός μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ως κεντρικός εταίρος στις μετεκλογικές εξελίξεις. Εκεί μπορούμε να συναντηθούμε μαζί με δυνάμεις από την ανανεωτική αριστερά, τους οικολόγους, αλλά και όσους από το χώρο της κεντροδεξιάς δε μασάνε από τον παλαιοκομματισμό που επιδεικνύει τελευταία η ηγεσία της Ν.Δ.
Σας προβληματίζει η παρουσία τόσων υπουργών στην περιφέρεια όπου πολιτεύεστε;
 
Προβληματίζομαι και νοιάζομαι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Β’ Αθηνών. Εκεί είναι στραμμένο το ενδιαφέρον μου. Φιλοδοξία μου, να φανώ χρήσιμη και αποτελεσματική σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Έχω πεισθεί ότι μπορούμε. Κόντρα στους επαγγελματίες της κενής ρητορείας, παλεύω μαζί με όλους όσους έμαθαν στη ζωή να δουλεύουν, να δημιουργούν και να απολαμβάνουν αποτελέσματα.
Αν οι πολίτες σας στείλουν στη Βουλή, είστε έτοιμη να ψηφίσετε νέες περικοπές, νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων;
Είναι αδιαπραγμάτευτη απόφασή μου η προστασία και η στήριξη των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων. Τις συνέπειες των περικοπών τις έχουμε βιώσει. Οδήγησαν στην ύφεση, και εκτίναξαν την ανεργία, τον εφιάλτη κάθε οικογένειας, στα ύψη.
Αν οι πολίτες με εμπιστευθούν ξανά, και με τιμήσουν με την ψήφο τους, είμαι έτοιμη να συμβάλω στην προώθηση των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία.

SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.