Ζωντανή Διαδικτυακή Συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Ζωντανή Διαδικτυακή Συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

0 710

health.in.gr Αθήνα

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς εγκαινιάζει σειρά διαδραστικής επικοινωνίας με τους νέους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου (από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι), ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση.

Στη συζήτηση οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ηλεκτρονικά τους προβληματισμούς και τις απορίες τους γύρω από τον ιό του AIDS, τους τρόπους μετάδοσης και αντιμετώπισης καθώς και όποιο άλλο θέμα τους απασχολεί. Οι απαντήσεις θα δίνονται ζωντανά από ομάδα επιστημόνων αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα www.neagenia.gr

Στην ιστοσελίδα θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν είτε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, είτε μετά το πέρας αυτής.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και νέοι καλλιτέχνες.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με στόχο την ενημέρωση για την ασφάλεια και την προστασία των νέων από τον ιό του AIDS. Είναι η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011.

Με το μήνυμα «οι νέοι μιλάνε με τους νέους» μια ομάδα εθελοντών οι Socializers θα λειτουργήσουν σαν «πρεσβευτές» ενημέρωσης με ενέργειες που θα λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μέσω των ΜΜΕ ή /και διαδικτυακά.

Με έντυπο ενημερωτικό υλικό, events αλλά και απλή συζήτηση οι Socializers θα βρεθούν σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, σχολές, σχολεία και γενικότερα σε χώρους στους οποίους κινούνται νέοι άνθρωποι. Η εκδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου θα είναι ταυτόχρονα και η εκδήλωση της σύστασης της ομάδας εθελοντών Socializers, η οποία θα έχει ως στόχο της την ενημέρωση των νέων σε κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν.

Στην ιστοσελίδα www.neagenia.gr όσοι νέοι θέλουν να γίνουν εθελοντές, θα μπορούν από τις 10 Δεκεμβρίου 2010 κι έπειτα να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η υπουργός εργασίας Λούκα T. Κατσέλη, η υφυπουργός Αννα Νταλάρα, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός, εκπρόσωποι φορέων για το AIDS, ομάδα γιατρών που θα απαντούν ζωντανά στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων σχετικά με το AIDS.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.