Η ενότητα της παράταξης είναι το πιο σημαντικό

Η ενότητα της παράταξης είναι το πιο σημαντικό

0 661

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

«Η ενότητα της παράταξης είναι το πιο σημαντικό. Κι αυτό για να γίνει πρέπει να βγούμε με ένα σχήμα προτάσεων, για να μπορέσουν οι πολίτες να ξέρουν τι περιμένουν από εμάς. Με ξεκάθαρους όρους, έγκαιρα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τη νέα μας ταυτότητα.

 

Εν όψει των επικείμενων εσωτερικών συλλογικών διαδικασιών, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, οφείλει να αποσαφηνίσει τις κοινωνικές του αναφορές, στη βάση των θεμελιωδών του συμφωνιών με τους πολίτες. Να μην θυσιάσει πολιτικές στη σπουδή να παραμείνει ως αποστεωμένος μηχανισμός εξουσίας.

 

Είναι γεγονός ότι εξαναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπό τη διαρκούσα απειλή της χρεωκοπίας της χώρας, απέναντι σε μια Ευρώπη που έκλεινε τα αυτιά σε άλλες προτάσεις εμμένοντας στη λογική της «σκληρής τιμωρίας» και σ’ ένα εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με μηδενική διάθεση συνδιαλλαγής.

 

Στο φόντο της νέας δανειακής σύμβασης οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε που είναι τα όρια τόσο της οικονομίας όσο και της κοινωνίας, τι θέλουμε να ζητήσουμε από τους πολίτες και τι μπούσουλας υπάρχει για τη χώρα.

 

Υπό τους όρους αυτούς, παραθέτω ενδεικτικά ορισμένες προτάσεις:

-Ολοκλήρωση του PSI με όρους βιωσιμότητας του χρέους, διατήρησης της εθνικής παραγωγικής βάσης, αλλά και διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας.

-Γενναία αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, μέσα κι από τη συνταγματική αναθεώρηση.

-Διαμόρφωση θετικού και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος.

 

Ωστόσο, άμεσα, αυτό που έχει ανάγκη η οικονομία μας, που δυστυχώς είναι εσωστρεφής,  είναι η τόνωση της ζήτησης. Αυτό με συνταγές οριζόντιων περικοπών δε επιτυγχάνεται. Χρειάζεται μάζεμα μεν στα δημόσια οικονομικά, αλλά όχι άλλη αφαίρεση εισοδήματος. Είναι αδιέξοδο, μια και οδηγεί σε ένα σπιράλ ύφεσης και καταστροφής.

 

Εκεί που πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι στα δομικά μέτρα, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στο αναπτυξιακό μοντέλο.

 

Από εκεί,  το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ακολουθήσει τις καταστατικές διαδικασίες, εκλέγοντας αρχηγό που θα οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές.

 

Να μην πληγώσουμε άλλο την παράταξη! Ας μην είναι η νέμεσις τόσο καταστρεπτική για ένα μεγάλο πολιτικό χώρο, αλλά αναγκαία λυτρωτική για μια νέα αφετηρία.»

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.