«Οι εξαγγελίες Σαμαρά δε λύνουν το θέμα της μετανάστευσης»

«Οι εξαγγελίες Σαμαρά δε λύνουν το θέμα της μετανάστευσης»


Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, υποψήφιας Βουλευτή Β’  Αθηνών στο Ρ/Σ REAL FM και το Γιάννη Παπαδόπουλο
Για λαϊκισμό κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η Άννα Νταλάρα, υποψήφια Βουλευτής  ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη διαχείριση της μετανάστευσης και το νόμο 3838/10  για την ιθαγένεια.  «Ο νόμος Ραγκούση αφορά νομίμους μετανάστες, όσους είναι ενταγμένοι και τα παιδιά τους. Εισάγει μια διαδικασία, όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη. Ο νόμος δεν είναι το πρόβλημα για την αντιμετώπιση των μη νομίμων. Οι εξαγγελίες Σαμαρά δε λύνουν το πρόβλημα της μη νόμιμης μετανάστευσης. Είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό. Δυστυχώς, τα τελευταία  χρόνια το θέμα το θυμόμαστε μόνο κοντά στις εκλογές» είπε και προσέθεσε: «Λόγω των πολλών υπουργείων, που εμπλέκονται στη διαδικασία, υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων. Κι εμείς καθυστερήσαμε, αλλά προσπαθήσαμε. Η διαφορά είναι ότι καταθέσαμε, επί της πρώτης υπουργίας Χρυσοχοϊδη και εγκρίθηκε με την παροχή σημαντικής χρηματοδότησης από την ΕΕ, το σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικό ροών. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Προχωρήσαμε με τον κ. Παπουτσή στην οργάνωση της υπηρεσίας ασύλου και τώρα προχωρούν και τα κέντρα πρώτης υποδοχής. Ως υπεύθυνη υφυπουργός για τους νόμιμους μετανάστες, προχωρήσαμε το εργόσημο, το νόμο για τις ποινές εργοδοτών που απασχολούν μη νομίμους. Αν και δεν είχα αρμοδιότητα, προσπάθησα με ταξίδια και επαφές, με ομολόγους της ΕΕ, την αρμόδια επίτροπο και το επιτελείο της, για βοήθεια στις επιστροφές και για περισσότερη χρηματοδότηση».
Επίσης,  αναφέρθηκε στην ανάγκη το θέμα της μετανάστευσης να τίθεται στο διάλογο με σωστή τεκμηρίωση. «Ο νέος πολιτικός πρέπει να σηματοδοτεί ένα πνεύμα γνώσης κι όχι να κρύβεται πίσω από τα όσα βολεύουν τα κόμματα. Π.χ. Τα κέντρα πρώτης υποδοχής δεν είναι Γκουαντάναμο, ίσα –  ίσα βοηθούν, εάν οργανωθούν σωστά, να εξελίσσεται γρήγορα η διαδικασία του ασύλου. Να από-συμφορηθούν οι αιτήσεις. Θα είναι ευεργετικό γιατί όσοι πάρουν άσυλο μπορούν κάποια στιγμή να μετακινηθούν».
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στους  FT σημείωσε:  «Το να λέμε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, ειδικά οι πολίτες, είναι άδικο και άκομψο. Σε μια καθημαγμένη Ελλάδα, που δεν τα έχουν φάει υποχρεωτικά όλοι μαζί, δε βοηθούν αυτά. Να εστιάσουμε πρέπει αλλού. Εφαρμογή πραγματικού πόθεν έσχες, ενιαίου μισθού βουλευτή, αναλογικότερος εκλογικός νόμος, διαύγεια.
Τέλος, επικρότησε την πρόταση του κου Σαμαρά για ασυμβίβαστο υπουργού βουλευτή, κάτι, που όπως, σημείωσε έχει ήδη προτείνει και η ίδια.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.