Είμαι εναντίον αυτού του διλήμματος μνημόνιο ή αντί – μνημόνιο. Δεν μπορώ...

Είμαι εναντίον αυτού του διλήμματος μνημόνιο ή αντί – μνημόνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι μεν είναι πατριώτες και ευαίσθητοι κι οι άλλοι όχι

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄ Αθηνών στο Ράδιο Μαρκόνι του Βόλου.

Την αντίθεσή της σε διλήμματα, που μπορούν να διχάσουν τους πολίτες και να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα εξέφρασε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β’  Αθηνών, μιλώντας στο Ράδιο Μαρκόνι του Βόλου, την Τετάρτη 29/2.
«Είμαι εναντίον αυτού του διλήμματος μνημόνιο ή αντί – μνημόνιο.  Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι μεν είναι πατριώτες και ευαίσθητοι κι οι άλλοι όχι. Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την πατρίδα. Αυτοί που ψηφίσαμε κάναμε παρεμβάσεις, αλλά χάνονται. Όμως η δουλειά του καθενός κρίνεται μακρόχρονα » σημείωσε και συμπλήρωσε αναφερόμενη στις ψηφοφορίες, που λαμβάνουν χώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης: «Η αποφάσεις είναι μετά από σκέψη. Υπάρχει η αβεβαιότητα, ο κίνδυνος του αδιεξόδου. Η ταυτόχρονη εκτίμηση ότι με την αναδιάρθρωση του χρέους, με την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και ισοδυνάμων μέτρων για την ανάπτυξη μπορεί να ανασταλεί η ύφεση και να μπούμε σε νέα τροχιά. Ωστόσο προέχει να ξεφύγουμε από τα λόγια και να αλλάξουμε νοοτροπία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών, που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.  «Για να γίνουν οι τομές, χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αναθεώρηση του Συντάγματος. Επιπλέον, δε θεωρώ ότι πρέπει όσοι διαφώνησαν να διωχτούν από τα κόμματα. Πολλοί απ΄ αυτούς στο ΠΑΣΟΚ το καταψήφισαν όχι από φόβο διαγραφής, αλλά γιατί το πίστευαν. Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε την άλλη άποψη. Άλλωστε το Σύνταγμα από το βουλευτή ζητεί να δρα κατά συνείδηση».

Αναφερόμενη στο θέμα της διαφυγής χρημάτων στο εξωτερικό από δημόσια πρόσωπα, τόνισε: «Αυτό είναι ένα επιπλέον βαρίδι που ενισχύει την αγωνία και την αβεβαιότητα. Όταν δεν μπορούμε να θωρακίσουμε το σύστημα, δε δίνουμε με την συμπεριφορά μας τον ιδιαίτερο συμβολισμό, που απαιτούν οι στιγμές, δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κόσμο να συμπεριφέρεται αλλιώς. Οφείλουμε, πέρα απ΄ αυτό να πιέσουμε για πρωτοβουλίες απτές π.χ. το τραπεζικό σύστημα να δώσει περισσότερα κίνητρα στους κατάθετες».

Τέλος, σχολιάζοντας δηλώσεις που θέτουν θέμα παραμονής του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εν όψει εσωκομματικών εκλογών σημείωσε: «Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τον κ. Καρχιμάκη να φύγει. Εντάσσεται στο πλαίσιο του κανιβαλισμού, που επικρατεί. Έχει δείγμα γραφής. Όσα λέγονται είναι άλλο ένας λόγος κτυπήματος της πολιτικής φερεγγυότητας».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.