Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

0 436

Δήλωση της Άννας Νταλάρα, Bουλευτή Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η σημερινή ημέρα είναι μέρα περισυλλογής και μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό και τον Ελληνισμό γενικότερα. Στο κυρίαρχο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης, η καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης, η γνώση της ιστορίας και η απόδοση δικαιοσύνης αποτελούν απαραίτητη βάση για τη διασφάλιση της αυτονομίας, την κατοχύρωση της ιδιοσυστασίας κάθε λαού, όρων αναγκαίων για τη δημιουργική συνύπαρξη και την ευημερία όλων των εθνών.

Το ποντιακό στοιχείο μέσα από τη μακραίωνη και συχνά τραγική πορεία του συνιστά σημείο αναφοράς, για το σθένος που επέδειξε, την άσβεστη φλόγα που κράτησε και τη δημιουργική δύναμη που δείχνει, μακριά από μισαλλοδοξίες και φανατισμούς.
Η αποκατάσταση της αλήθειας και η αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διεθνώς είναι η ελάχιστη πράξη σεβασμού στους προγόνους μας που χάθηκαν.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.