«Είναι ελάχιστο δείγμα δικαιοσύνης η συνέχιση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων»

«Είναι ελάχιστο δείγμα δικαιοσύνης η συνέχιση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων»

0 679

Παρέμβαση Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β’ Αθηνών, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών & Οικονομικών,στις  20/3/2012

«Επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης -η οποία να σημειωθεί, δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων- δεν συμβαδίζει ούτε με τις Ευρωπαϊκές Αξίες και, βέβαια, ούτε με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου. Πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική διεκδίκηση από την ελληνική πλευρά. Είναι ελάχιστο δείγμα δικαιοσύνης.» σημείωσε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β’ Αθηνών, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών & Οικονομικών, στις 20/3/2012 για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Η Άννα Νταλάρα τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη, μετά την απόφαση της Χάγης, η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων να προχωρήσει με τυπικό τρόπο. «Δηλαδή», όπως σημείωσε, «η Ελλάδα πρέπει να ξαναπιάσει τη σκυτάλη από εκείνη την ρηματική διακοίνωση του 1995, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις επανορθώσεις για όλα τα ολοκαυτώματα που γίνανε στη χώρα.Επίσης αυτοτελές ζήτημα αποτελεί το θέμα του αναγκαστικού δανείου του 1942-1943».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.