Είναι προκλητικό με αυτό τα δημοσιονομικό πρόβλημα, τα κόμματα να συνεχίζουν να...

Είναι προκλητικό με αυτό τα δημοσιονομικό πρόβλημα, τα κόμματα να συνεχίζουν να διατηρούν τα προνόμιά τουςΣυνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ Flash στο Γιώργο Κύρτσο και την Αγγελική Σπανού

Την ανάγκη προώθησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών επεσήμανε η Άννα μιλώντας στο Ρ/Σ Flash και στο Γιώργο Κύρτσο και την Αγγελική Σπανού.

«Πρέπει να γίνουν κέντρα πρώτης υποδοχής. Να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Παράλληλα να προχωρήσει η συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για επιστροφές των παράνομα εισερχομένων στις χώρες προέλευσης. Να γίνει διερεύνηση, ώστε οι πρεσβείες κρατών, που ασκούν παρελκυστική πολιτική, να πιεστούν να εκδίδουν ταξιδιωτικά έγγραφα γρήγορα. Να υπάρχει καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα άλλο μνημόνιο, που έχουμε συνάψει με την Ε.Ε., έχοντας καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μας διαθέτουν κάποια χρήματα. Να τα αξιοποιήσουμε, ώστε να μη χάσουμε τη διαπραγματευτική μας δυνατότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Άννα Νταλάρα επεσήμανε παράλληλα ότι ήδη υπάρχει πρόοδος σε πτυχές της μεταναστευτικής πολιτικής, όπως στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας Ασύλου. «Έχει αυξηθεί κάπως το ποσοστό απόδοσης ασύλου. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα χρόνια βόλευε να μένουν οι άνθρωποι στο γκρίζο, με ένα ροζ χαρτάκι, χωρίς ασφάλεια για μαύρη εργασία. Κι εκεί είχαμε πρόοδο με την προώθηση μέτρων, όπως το εργόσημο, αλλά και με την εφαρμογή του νόμου για όσους απασχολούν παράνομα ευρισκόμενους στη χώρα» τόνισε.

Αναφερόμενη στο φαινόμενο μαζικής κατάθεσης τροπολογιών σημείωσε: «Ντρέπομαι για τον ορυμαγδό τροπολογιών. Κυρίως για τη συγκεκριμένη για τα οικονομικά των κομμάτων. Είναι προκλητικό με αυτό τα δημοσιονομικό πρόβλημα, τα κόμματα να συνεχίζουν να διατηρούν τα προνόμιά τους. Δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται στην πολιτεία. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται αυτή η λογική. Με τέτοιες ενέργειες απαξιωνόμαστε στα μάτια των πολιτών. Έχω ευθύνη κι εν όψει αναθεώρησης του Συντάγματος, εφόσον εκλεγώ, να συμβάλλω στην αλλαγή αυτών των καταστάσεων.»

Απαντώντας, τέλος σε ερώτηση, για την πρόθεσή της να συνεχίσει να πολιτεύεται παρά τα όποια εκφυλιστικά φαινόμενα, που υπάρχουν στο δημόσιο βίο, υπογράμμισε: «Θέλω να συνεχίσω να συμμετέχω, να συνεχίσω την προσπάθεια, κι όχι να εγκαταλείψω. Προσπαθώ να αυτοπροσδιοριστώ, μακριά από παλιά κομματικά κλισέ, με γνώμονα αυτό που πιστεύω. Σκέφτομαι ανθρώπινα και πρακτικά»

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.