Κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη για τη διάσωση της χώρας

Κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη για τη διάσωση της χώρας

0 410

Σχόλιο Άννας Νταλάρα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο

Κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη για τη διάσωση της χώρας. Απαιτείται δουλειά και συντεταγμένη πορεία για να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας. Καθυστερήσεις, δυστυχώς, υπάρχουν, όπως και ασάφεια επί των στόχων που από την αρχή της πορείας έχουμε θέσει.
Γι αυτό, πριν είναι αργά, το πλέον παραγωγικό είναι να εργαζόμαστε αθόρυβα στη ρότα που έχουμε χαράξει, χωρίς δηλώσεις, που επιβαρύνουν το κλίμα, δημιουργούν γενικεύσεις και πυροδοτούν νοοτροπίες κοινωνικού αλληλοσπαραγμού.
Διαρθρωτικές αλλαγές άμεσα πρέπει να γίνουν, ανεξάρτητα από την παραίνεση ή την πίεση της τρόικας. Αλλιώς τα νούμερα δε βγαίνουν. Το φάντασμα της ανεργίας είναι πάνω απ’ όλους, ιδιωτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους. Γι’ αυτό χρειάζεται ανάπτυξη, δημόσιες δαπάνες σε υποδομές, αλλά και ορθολογικοποίηση της λειτουργίας του δημοσίου. Αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει με παραθυράκια, εξαιρέσεις, φωτογραφικές διατάξεις που συντηρούν προσωπικά και πελατειακά συμφέροντα ή κι ετυμηγορίες που παραπέμπουν σε πογκρόμ. Δε θα εξορθολογιστεί το Δημόσιο «μειώνοντας» τους εργαζόμενους. Ο εξορθολογισμός θα επιτευχθεί με την εμπέδωση κριτηρίων αξιολόγησης και αποτελεσματικής αξιοποίησης. Κι αυτό όχι με την υπόθαλψη μιας νέας γενιάς «ρουσφετιών διάσωσης της θεσούλας στο δημόσιο», αλλά με ανοιχτές και αξιόπιστες διαδικασίες, με αλλαγές οργανογραμμάτων, με ουσιαστική καταγραφή των προσόντων του ανθρωπίνου δυναμικού που υπάρχει και τοποθέτησή του στην αρμόζουσα θέση, με μετατάξεις όπου δει, αλλά με άνοιγμα ευκαιριών επανένταξης στην αγορά εργασίας, όσων δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Το πλέγμα αυτό και δικαιοσύνη αποδίδει και συναντά την αποδοχή όσων πραγματικά νοιάζονται για το εθνικό συμφέρον.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.