«Κούρεμα χρεών και μάλιστα ανάλογο με το κούρεμα των εισοδημάτων, όπως στην...

«Κούρεμα χρεών και μάλιστα ανάλογο με το κούρεμα των εισοδημάτων, όπως στην Ισλανδία»


 

Συνέντευξη της Άννας Νταλάρα, βουλευτή Β΄ Αθήνας στο Ραδιόφωνο του Αντέννα και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

 

Υπέρ του κουρέματος των δανείων των ιδιωτών προς τις τράπεζες τάχθηκε η Άννα Νταλάρα βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας, μιλώντας στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία των 25 βουλευτών για την λήψη αναγκαίων μέτρων για το κούρεμα των δανείων επεσήμανε ότι: «Ο στόχος της κίνησής μας, των 25 βουλευτών, είναι η αναδιάρθρωση των δανείων, το κούρεμα των επιτοκίων, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η παροχή περιόδου χάριτος για τους ανέργους, η παράταση χρόνου πλειστηριασμών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν από τις εκλογές. Τα βάρη, τα έχουν υποστεί όσοι ζουν στο όριο της φτώχειας και όσοι πλήρωναν τους φόρους τους. Τα δάνεια πρέπει να κουρευτούν, γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα».

 

Η ίδια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Έχουν σημειωθεί τεράστιες καθυστερήσεις και ελήφθησαν μέτρα εις βάρος ανθρώπων που ζούσαν σε επισφάλεια».

 

Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας, παράλληλα τόνισε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση και στις τράπεζες. Αποτελεί υποχρέωση των βουλευτών να γίνει όχι απλά επιμήκυνση, αλλά κούρεμα χρεών και μάλιστα ανάλογο με το κούρεμα των εισοδημάτων, όπως στην Ισλανδία.»

 

Παράλληλα, η Άννα Νταλάρα, έκανε λόγο για την ανάγκη λήψης ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται π.χ. ισχυρή μοριοδότηση των νέων ανέργων για ένταξη τους στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, παράλληλη εξοικονόμηση πόρων από τον προϋπολογισμό της Βουλής για δομές πρόνοιας. Τόνισε δε ότι «θα πρέπει να γίνουν περικοπές στο δημόσιο και στους βουλευτές».

 

Τέλος, η Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Θα φτάσω μέχρι το τέλος και θα πάρω την ευθύνη των πράξεών μου, αλλά θα ζητήσω το λόγο απ’ όσους δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Πρέπει να παραμείνουμε πολίτες-δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή! Τελείωσε το παλιό «ταμείο» που έκαναν αποστεωμένοι πολιτικοί του χθες».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.