Λίγα λόγια για τις ημέρες…

Λίγα λόγια για τις ημέρες…

0 450


Είναι κοινότοπο να πούμε ότι η χώρα περνά τις πιο κρίσιμές της ώρες. Δεν είναι ωστόσο αυτονόητο ότι όλοι το καταλαβαίνουν, έστω και αν έχουν μερίδιο ευθύνης . Τα δείγματα που έχουμε συχνά δεν το επιβεβαιώνουν.

Κομματικές κάστες διαγκωνίζονται για την επιβίωσή τους, σε κόμματα που τείνουν να γίνουν άδεια πουκάμισα, σε μια κοινωνία που αγωνιά για άλλα πιο μεγάλα…  Σε αυτό το σκηνικό η επόμενη μέρα  στο ΠΑΣΟΚ,  κόμμα που πρόσφερε πολλά, αλλά και περιέθαλψε άρρωστες νοοτροπίες από το ‘74 και μετά , απαιτεί στάση ευθύνης και καθαρές κουβέντες, ως ελάχιστη προϋπόθεση επιβίωσης…  Αυτή, εξάλλου την ανάγκη, δηλαδή της μη διάσπασης επισημαίνουν  πολύ σωστά, πολλοί βουλευτές αυθόρμητα και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται για οφίκια και μετέχουν στην κυβέρνηση, πριν μπουν στους δαιδαλώδεις κομματικούς διαδρόμους και επιδοθούν στις ακροβατικές πιρουέτες με στόχο τα αυριανά πόστα, να κάνουν αυτά που περιμένει ο πολίτης τώρα. Δουλειά και λύσεις σε απλά προβλήματα, που η απαίτηση της ανάγκης των πολιτών προβάλλει κι όχι οι όποιες εμμονές της τρόικας. Παράλληλα, ολοκλήρωση του PSI με όρους βιωσιμότητας του χρέους, διατήρησης της εθνικής παραγωγικής βάσης, αλλά και διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας, από όσους θεωρούν την περίσταση ιδανική για να επιδοθούν σε λογικές Ελ Ντοράτο προωθώντας την υποθήκευση της χώρας με εργαλείο εκβιασμούς και αντισυνταγματικές νομικές επιλογές.

Και για να είμαι σαφής και ξεκάθαρη, παρότι το εσωκομματικό θέμα δεν είναι τώρα για μένα προτεραιότητα, ωστόσο αναγνωρίζω,  ότι το όποιο νεφέλωμα μπορεί να δημιουργήσει παραπάνω επισφάλειες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με τους όρους,  που προανέφερα , να προχωρήσουμε σε εκλογή προέδρου από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό,  ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Ως τότε όμως λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά…

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.