Μένω σταθερή στην άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Μένω σταθερή στην άποψη ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι

0 430

Μένω σταθερή στην άποψη ότι οι  δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπηρετούν ένα ιδιαίτερο λειτούργημα που δε χωρεί στις κλασσικές υπαλληλικές νόρμες.

Η τροπολογία, έγινε μεγάλη προσπάθεια στη Βουλή, να διαμορφωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζει τα απαραίτητα εχέγγυα που ζητούσαν οι δημοσιογράφοι τόσο για το μισθολόγιο βαθμολόγιο, όσο και για τη συμμετοχή των συλλογικών φορέων στις διαβουλεύσεις για τα μισθολογικά κτλ. Μετά από συνεχείς διεργασίες δεν κατέστη δυνατό να λυθεί το θέμα. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επανακατάθεση νέας ρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί που πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι στις λειτουργικές δαπάνες . Χρειάζεται νέο οργανόγραμμα, σωστή διαχείριση των εξωτερικών παραγωγών και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς «ψυγεία» και ευνοιοκρατία.

Είμαι υπέρμαχος των δημοσίων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ειδικά αυτή την περίοδο. Είμαι κατά της κατάργησης συχνοτήτων της κρατικής τηλεόρασης και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε απομείωση κόστους να περάσει στο τέλος. Έστω αυτά τα ευρώ για τον πολίτη είναι μία μείωση μικρή, αλλά συμβολικής σημασίας.

Πρέπει να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας που όχι μόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά θα φέρει έσοδα και υγιείς θέσεις εργασίας. Είναι πραγματικά ειρωνεία να κόβουμε από τα κρατικά μέσα και να γίνεται αυτός ο χαμός στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

tweet

«Μένω σταθερή στην άποψη ότι οι  δημοσιογράφοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την επανακατάθεση νέας ρύθμισης.”

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.