Ν’ αντισταθούμε στη νομιμοποίηση του θυμού των πολιτών από ανυπόστατες αναρτήσεις στο...

Ν’ αντισταθούμε στη νομιμοποίηση του θυμού των πολιτών από ανυπόστατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο

0 458

 

Τις τελευταίες ημέρες γιγαντώνεται η ανακύκλωση ενός κειμένου με τίτλο «Ο Καναδάς δίνει την σωστή λύση για την λαθρομετανάστευση», στην Ελληνική του μετάφραση. Το κείμενο αυτό έχει παραχθεί στο παρελθόν ως αστείο (ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω την έννοια αυτή διαβάζοντας το) στον Καναδά και εσχάτως μεταφράστηκε και στην χώρα μας.

Η «μανία» με την οποία αγκαλιάζουν ακραίες οργανώσεις κάθε τύπου τέτοια «αστεία», χωρίς να κάνουν αναφορά στην ελαφρά διάσταση του συντάκτη τους, με προβληματίζει για την ποιότητα της «δημοκρατίας» ενός μέσου που λειτουργεί παιδευτικά και ενημερωτικά προς τους νέους σε ηλικία πολίτες, και όχι μόνο. Η ευκολία με την οποία γράφονται, αναπαράγονται και πολλαπλασιάζονται τέτοια κείμενα με προβληματίζει για το πολιτικό παράδειγμα με το οποίο κοινωνικοποιούνται οι σύγχρονες κοινωνίες μας.

Είναι ίσως αναγκαίο οργανώσεις, οργανισμοί και πολίτες να αυξήσουν τη συμμετοχή φωνών με λογική στο διαδίκτυο, με αναρτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις σε τέτοια θέματα, ώστε να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα αυτή που δίνει ένα προβάδισμα στις ακρότητες. Σε μια εποχή μάλιστα που οι κοινωνίες μας βρίσκονται υπό διωγμό και αντλούν νομιμοποίηση του θυμού τους σε κάθε ανυπόστατο επιχείρημα.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.