«Να κλείσουμε λογαριασμούς με το χθες. Όταν κάνει τη δουλειά της η...

«Να κλείσουμε λογαριασμούς με το χθες. Όταν κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά»Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ FLASH και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο

Την ανάγκη να δοθούν τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις για τις υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη κι έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος επεσήμανε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Ρ/Σ FLASH και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στους πολίτες. Να κλείσουμε λογαριασμούς με το χθες. Όταν κάνει τη δουλειά της η δικαιοσύνη τότε μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» σημείωσε.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη οι θεσμοί και η Βουλή να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, σε περιπτώσεις που πολιτικοί εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις. «Έχω επισημάνει επανειλημμένα ότι χρειάζονται αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι εξεταστικές. Μπήκα στην πολιτική για να συμβάλλω κι εγώ στο να γυρίσουμε σελίδα σε αυτούς τους τομείς. Δεν μπήκα ως γόνος οικογένειας πολιτικής Μπήκα με κάποια αιτήματα. Με κόστος προσπαθώ. Για να φύγουν σκιές. Γι΄ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε. Ωστόσο, έχω βάσιμες αμφιβολίες για υποθέσεις. Ήταν μόνο 170 εκ η υπόθεση της  Siemens. Γι΄ αυτό και δε ψήφισα το σχετικό άρθρο. Δήλωσα παρούσα, γιατί δεν έχω πειστεί. Η διαφάνεια και η αποκρατικοποίηση των κομμάτων πρέπει να μπει στο επίκεντρο μια σύγχρονης πολιτικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας» τόνισε.

Αναφερόμενη στα εάν το μνημόνιο ήταν μονόδρομος είπε: «Το μνημόνιο είχε ζητήματα που έπρεπε να είχαμε κάνει. Δεν ήταν μονόδρομος οι οριζόντιες περικοπές. Βλέπω ότι πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει με αφορμή το μνημόνιο. Όμως και αλλού, όπου δεν υπάρχει, πρέπει να γίνουν αντίστοιχες τομές. Εάν εφαρμοζόταν σωστά, δε θα υπήρχε όλη αυτή η αμφιβολία στους πολίτες. Έκανα συνειδητή επιλογή διαβάζοντάς το και πιστεύοντας σε τομές που έπρεπε να είχαν γίνει. Τώρα, εξαπατηθήκαμε ως βουλευτές, θα ζητήσουμε ευθύνη».

Τέλος, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ανέφερε: «Χρειαζόμαστε στιβαρή διακυβέρνηση. Εάν η ΔΗΜΑΡ μπορούσε να συνεργαστεί, θα ήταν πολύ καλό. Για να ανακάμψει η χώρα θα πρέπει να τραβήξει μια γραμμή με τους φορείς του λαϊκισμού».

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.