Να μην ψαλιδιστεί άλλο ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά να αυξηθεί...

Να μην ψαλιδιστεί άλλο ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά να αυξηθεί έστω εκ των υστέρων!

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Β΄Αθήνας, στο Ρ/Σ Flash και στο δημοσιογράφο, Αντώνη Κοκορίκο

Την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του υπουργείου Πολιτισμού για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του, επισήμανε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθηνών με αφορμή την κλοπή στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.
«Να μην ψαλιδιστεί άλλο ο προϋπολογισμός! Νιώθω συντετριμμένη! Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, όπως και το έκανα αρμοδίως και στο παρελθόν με σχετική επιστολογραφία στον Πρωθυπουργό, πριν έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί να κινδυνεύσουν χιλιάδες αρχαιολογικοί θησαυροί, ειδικά σε περιφερειακά μουσεία!»
Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη συνολικής στήριξης του έργου των αρχαιολόγων κι όσων εμπλέκονται στη διαδικασία διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομίας, αρχαία και νεότερης. «Να στηρίξουμε όλοι τους αρχαιολόγους. Να διαμορφώσουμε το σωστό πλαίσιο για να γίνει άμεση καταγραφή των ευρημάτων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοσίευσης, καταλογογράφησης κτλ για να μην μπορούν να διακινηθούν από αρχαιοκαπήλους. Κάντε μια εκστρατεία, ο κόσμος να σταθεί δίπλα στους αρχαιολόγους. Είναι ήρωες. Είναι «τρελοί» για την αγάπη τους, γι΄ αυτό που κάνουν. Είναι δεμένοι με αυτή τη γη που αναπνέει. Στηρίξτε τους κι εσείς από τα ΜΜΕ, όπου συχνά ακούμε διάφορα σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα μνημεία», σημείωσε.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία λέγοντας  «Δεν προστατεύσαμε το «ανοσοποιητικό μας σύστημα»!! Όσοι πιστεύουν στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες είναι αυτοί που αγαπούν την Ελλάδα για τον πολιτισμό και την παράδοσή της! Είναι αυτοί που θα μας στηρίξουν Δεν έχουμε άλλα όπλα! Π.χ. Φέτος ομάδες εθελοντών θα πάμε στην Αγγλία για να μιλήσουμε για την επιστροφή των μαρμάρων λόγω των Ολυμπιακών αγώνων. Καταλαβαίνετε ότι το έργο αυτό δυσχεραίνεται τώρα. Επιβεβαιώνουμε τους ανθέλληνες Άγγλους που δε μας επιστρέφουν τα μάρμαρα!!!«
Αναφερόμενη στο θέμα των εκλογών σημείωσε: «Είμαστε στο όριο της λαϊκής νομιμοποίησης! Είμαι σαφώς υπέρ των εκλογών, όταν ολοκληρωθούν αυτά που πρέπει! Δεν αντέχουμε διαρκή προεκλογική εκστρατεία… ας δώσουν πίσω τα κόμματα τα χρήματα που πήραν και το ίδιο να κάνουν και βουλευτές!!!!»
Σχολιάζοντας τη πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο είπε: «Η συνταγή του 1ου μνημονίου αποδείχθηκε λάθος, αλλά υπερψήφισα τώρα καθώς θεώρησα ότι είμαστε στην «εντατική» και αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για να βγούμε! Με πολύ σκέψη ψήφισα. Υπάρχουν στοιχεία που είναι θετικά. Εάν, όμως, δεν κινηθούμε τώρα αμέσως συντεταγμένα και να δούμε το κομμάτι της ανάπτυξης, θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Λυπάμαι πολύ που φτάνουμε στο σημείο να περιμένουμε να λυθούν κάποια πράγματα με το μνημόνιο όπως π.χ. κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.
Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και δεν πρέπει να περιμένουμε μνημόνια γι΄ αυτό. Π.χ. Ο «ξενώνας μιας νύχτας» για τους αστέγους. Πριν ένα χρόνο, βρήκα τα χρήματα και το πρόβλημα ήταν ότι τσακώνονταν τα υπουργεία εργασίας και ανάπτυξης για το ποιο θα πάρει το πρόγραμμα από την Ευρώπη!!!»
Τέλος, για τις εσωκομματικές εκλογές τόνισε ότι «θα ήταν θετικά εάν μπορούσε να γίνει πιο νωρίς. Ωστόσο, οι εσωκομματικές εξελίξεις δεν είναι στις προτεραιότητες μου. Ο κόσμος χάνεται….»

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.