«Να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄ Αθηνών στο Ρ/Σ ANT1 και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.


«Να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Από την πρώτη στιγμή έθετα το θέμα. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό. Είναι θέμα εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, διασφάλισης της αξιοπιστίας των πολιτικών  και θεμελίωσης μιας καλύτερης σχέσης πολίτη πολιτικού», σημείωσε η Άννα Νταλάρα μιλώντας στο Ρ/Σ ANT1 και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.


Παράλληλα, η Βουλευτής, αναφέρθηκε στα ζητήματα λειτουργίας του Κοινοβουλίου: «Θεωρώ ότι οι βουλευτές πρέπει να περιοριστούν μόνο στην αποζημίωση κι όχι να λαμβάνουν και για τις επιτροπές χρήματα. Προσωπικά το έχω αποποιηθεί αυτό το δικαίωμα. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γραφεία από κοινού όπως και ανάλογο προσωπικό. Να μην υπάρχουν πελατειακές σχέσεις. Να αφιερωθούν στο νομοθετικό έργο αποκλειστικά» είπε.


Αναφερόμενη στις υποψηφιότητες εν όψει των επερχόμενων εκλογών τόνισε: «Δεν υπάρχουν πρίγκιπες και βασιλιάδες στην πολιτική σήμερα. Είτε βγαίνεις στον κόσμο, παλεύεις με αντιξοότητες, προσπαθείς να πείσεις, είτε πας στο σπίτι σου. Εγώ επιλέγω να δώσω τη μάχη. Να προτείνω δύο τρία πράγματα στους πολίτες από αυτά που ξέρω να κάνω για να πάμε τη χώρα παρακάτω. Δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια, ούτε παραδείσους. Μιλώ για κάποια πράγματα που μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Υπάρχει και ζωή παράλληλα με το μνημόνιο. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, φτάνει να δουλέψουμε. Σαφώς υπήρξαν καθυστερήσεις. Σαφώς έγιναν τα εύκολα, κι όχι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Εκεί τώρα καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Όχι άλλα οριζόντια μέτρα, ούτε εκχωρήσεις σε συντεχνιακά συμφέροντα».


NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.