Να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ε.Δ.

Να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ε.Δ.

0 417

«ΑΟΖ και σχέσεις  με τα κράτη της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου στρατηγικοί στόχοι της αμυντικής μας πολιτικής»

 

«Να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των στελεχών των Ε.Δ.»

Παρέμβαση Άννας Νταλάρα στην ενημερωτική συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Άμυνας, 2ο/12/2011

Την υποστήριξή της στη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ εξέφρασε η Άννα Νταλάρα, βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ενημερωτική συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στο υπουργείο Άμυνας, την Τρίτη  20/12/2011. «Ωστόσο δεν πρέπει να χάσουμε το στοιχείο του πλουραλισμού στην εξωτερική μας πολιτική, τη διατήρηση με προσεκτικό  τρόπο ισορροπημένων σχέσεων με τον Αραβικό  κόσμο, ειδικά τώρα που είναι σε μετάβαση και με έντονα χαρακτηριστικά ρευστότητας και αστάθειας» συμπλήρωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη η χώρα να διασφαλίσει τα θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο μέσω του καθορισμού ΑΟΖ με την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου του Καστελλόριζου. «Η Τουρκία επιδιώκει να έχει διαρκώς το πάνω χέρι, παίζει το χαρτί του Ισλάμ, έχει τις πλάτες της τωρινής οικονομικής ευμάρειας.  Πρέπει με κάθε τρόπο να επιβεβαιώνουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα στην περιοχή, ώστε να τα διασφαλίσουμε την κατάλληλη στιγμή. Είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο» τόνισε.

Παράλληλα, στο φόντο των εξελίξεων στους διεθνείς σχηματισμούς ασφάλειας ΝΑΤΟ κτλ ζήτησε να αξιολογηθεί η συμβολή της χώρας στις διεθνείς αποστολές, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, ενώ έκανε λόγο για προσεκτική προσέγγιση των ιδιωτικοποιήσεων στις αμυντικές βιομηχανίες. «Οφείλουμε να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να αξιοποιήσουμε αυτή τη δημόσια περιουσία, ώστε να καταστεί μοχλός ανάπτυξης και στήριξης των Ε.Δ.. Κι όλα αυτά με σεβασμό στους εργαζόμενους».

Τέλος έθεσε σειρά ζητημάτων που απασχολούν το στρατιωτικό προσωπικό. «Οφείλουμε να δούμε την οικονομική κατάσταση των στελεχών των Ε.Δ. Να δούμε μέτρα που ανακουφίζουν, όπως π.χ. διευκόλυνση στην συνυπηρέτηση συζύγων, αποφυγή οριζόντιων μέτρων μισθολογικών περικοπών,  σωστή αξιοποίηση αδρανών στρατοπέδων τόσο για κατασκευή κατοικιών, αλλά και για κοινωφελείς στόχους. Χρέος του πολιτικού κόσμου είναι οι Ε.Δ. της χώρας να διασφαλίζει το αξιόμαχο αλλά και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου δυναμικού».

 

 

SIMILAR ARTICLES

0 1232

0 3173

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.