Ο κόσμος θέλει να εκφράσει οργή κι αντιπάθεια. Ωστόσο να μην υποκύψουν...

Ο κόσμος θέλει να εκφράσει οργή κι αντιπάθεια. Ωστόσο να μην υποκύψουν οι πολίτες στο λαϊκισμό

0 434

 

Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, ΣΤΟ WEB RADIO ATHENS VOICE και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φύσσα

«Στη Β’ Αθηνών υπάρχουν μηνύματα οργής.  Ιδιαίτερα σε περιοχές τη Β’  Αθήνας τα σημάδια ανεργίας είναι ανεξίτηλα. Είναι παλαιάς κοπής πολιτικός όποιος δεν το αναγνωρίζει. Ο κόσμος θέλει να εκφράσει οργή κι αντιπάθεια. Ωστόσο να μην υποκύψουν οι πολίτες στο λαϊκισμό. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, αλλά η έλλειψη δημοκρατίας έχει. Ο πολίτης είναι ευάλωτος, γι΄ αυτό να αντιμετωπίσουμε τη μαύρη όψη της πολιτικής, να εξοβελίσουμε το ναζισμό».

«Το μνημόνιο το έφερε η κρίση. Το μνημόνιο δεν ήταν απότοκο κάποιων ανάλγητων.  Ήταν αποφάσεις για να αποφύγει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία η χώρα.. .Ζήτησε ο  κ. Βενιζέλος συγνώμη. Σαφώς χρειάζεται, αλλά δε φτάνει. Ας επενδύσουμε στην ανάπτυξη»

«Το πρωτογενές έλλειμμα άγγιξε τα 333 εκατ. Ευρώ. Το συνολικό είναι 1,39 δις. Έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Δεν πρέπει να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτή η προσπάθεια έγινε με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Εάν επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στις δομικές αλλαγές θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε του στόχους. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντική η αναδιάρθρωση του χρέους που μειώνει την επιβάρυνση από τόκους και χρεολύσια».

«Έχουμε μπεις τον αστερισμό των συνεργασιών. Χρειάζεται κεντρο – αριστερή συνεργασία να μπούμε με νέα όπλα στην Ευρώπη που αλλάζει. Το μοντέλο Γερμανικής Ευρώπης δεν αντέχει. Ποιος ό λόγος να είμαστε στην Ευρώπη εάν απαλείψουμε τις θεμελιώδεις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οδηγηθούμε στη φτώχεια και το αδιέξοδο».

«Οι Έλληνες είναι περήφανοι λαός, δεν είναι όλοι τεμπέληδες και μπλεγμένοι σε πελατειακά δίκτυα. Εκεί που μπορεί να εστιάσει κανείς την κριτική είναι στις σπατάλες σε διάφορες ΔΕΚΟ,  στα επιδόματα βουλευτών και σε άλλους τομείς στο δημόσιο».

«Δε θα ήθελα να με ψηφίσει κανείς, που επιθυμεί ρουσφέτι, άλλωστε εγώ δεν κάνω,  που επιδιώκει έξοδο από το ευρώ, που δε θεωρεί τις συνεργασίες αναγκαίες, που δε θέλει προστασία της δημιουργικής  δύναμης των πολιτών, της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά κι όποιος δεν επιθυμεί το κράτος να διασφαλίζει παιδεία, υγεία και βασικό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη»

SIMILAR ARTICLES

0 3357

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.