Όταν ψέλλισα τη λέξη αναδιάρθρωση πήρα από το κόμμα μια ισχυρή παρατήρηση....

Όταν ψέλλισα τη λέξη αναδιάρθρωση πήρα από το κόμμα μια ισχυρή παρατήρηση. Θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα

0 392
Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄ Αθήνας, στο Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Δήμος Βερύκιο Δημήτρη Σταυρόπουλο
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη λήψη νέων οριζοντίων μέτρων τον Ιούνιο, που θα πλήξουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, εξέφρασε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, μιλώντας στο Ράδιο 9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο & Δημήτρη Σταυρόπουλο.
«Δε θα γίνουν οριζόντια μέτρα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Το έχει πει ο κ. Βενιζέλος. Έχουμε διαβεβαιώσεις. Ωστόσο, αν μου ζητηθεί, επειδή σέβομαι το χώρο μου, θα φύγω. Ας έρθει κάποιος, άλλος να τα ψηφίσει»  τόνισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. «Όταν ψέλλισα τη λέξη αναδιάρθρωση πήρα από το κόμμα μια ισχυρή παρατήρηση. Θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι η θετική ψήφος στο μνημόνιο θα κριθεί από την πορεία υλοποίησής του. «Ψήφισα το μνημόνιο. Αυτό μας έφεραν. Το διάβασα. Κάποια ήταν σωστά. Έγιναν δυστυχώς και οριζόντιες περικοπές. Δεν ξέρω ακόμα αν ήταν σωστή η απόφαση. Θα έχω την ευθύνη».
Επιπλέον χαρακτήρισε κοντόφθαλμη την πολιτική δανεισμού των προηγούμενων χρόνων. «Ξεβρακωθήκαμε γιατί στην ΟΝΕ δεν μπορούσαν να κάνουν, όσα είχαμε συνηθίσει, τα προηγούμενα χρόνια. Από το 2000 μέχρι το 2009 παίρναμε φτηνό χρήμα με δάνεια για 3 χρόνια ή 5 και όχι με δάνεια απλωμένα στην πεντηκονταετία χρήσιμα για την ανάπτυξη. Δεν θα μπορούσε είμαστε συνέχεια μπαταχτσήδες, δε φταίει για όλα τα ο ΠΑΣΟΚ» σχολίασε.
Αναφερόμενη στην πρόθεσή της να πολιτευθεί σημείωσε: «Έχω βιωματική σχέση με την πολιτική, πριν το 2009, ως ενεργός πολίτης. Θέλω να είμαι χρήσιμη με τις προτάσεις μου. Η άλλη λύση ήταν να  κάτσω στο καναπέ. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια. Όσο μπορούμε τη γνώση μας που έχουμε, να προσπαθήσουμε να την καταθέσουμε. Η ανθεκτικότητα δικομματισμού είναι παρελθόν. Πρέπει να διαφυλάξουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία».
Σχολιάζοντας, τέλος, τα ζητήματα διαφθοράς τάχθηκε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο τέτοιου κοινωνικού αυτοματισμού που η πολιτική χωρίς αρχές φθείρει και διαφθείρει, όλοι μπαίνουν, δυστυχώς, στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι όλοι  υπόλογοι. Μόνο αυτοί, που έχουν βάλει το χέρι στο μέλι. Αν δεν πολεμήσουμε το θέμα της διαφθοράς, θα καταδικάσουμε την πολιτική. Δεν είμαστε όλοι, ίδιοι δημοσιογράφοι ή πολιτικοί. Δεν πρέπει να κάνουμε συμψηφισμούς. Δουλεύουμε ο καθένας, μέχρι να δώσουμε μια μικρή ελπίδα. Πιστεύω ότι το 2009 μπήκαν  νέοι βουλευτές που δεν έχουν συμμετέχει στο πάρτι αθλιότητας. Απλά υπάρχουν αγκυλώσεις. Όταν, π.χ. δεν ψήφισα τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν είπα ότι οι Βουλευτές πρέπει να έχουν ένα μισθό, να κοπούν τα προνόμια, ότι οι εξεταστικές επιτροπές συνιστούν ανέκδοτο, με είπαν λαϊκίστρια κι ότι κινούμαι εκ του ασφαλούς. Ανεξάρτητα από την κακή αυτή εποχή, που οι πολίτες, δικαίως κυνηγάνε τα μεγάλα κόμματα, οφείλουμε να καταθέσουμε καθαρές προτάσεις. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.