Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Φυλετικών Διακρίσεων

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Φυλετικών Διακρίσεων

0 625

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση μίσους κατά συνανθρώπων μας, για το χρώμα, τη θρησκεία ή την εθνότητα που έχουν.

Μια επετειακή παγκόσμια ημέρα, ωστόσο, δεν είναι αρκετή αν δεν μεταφράζεται σε καθημερινή πράξη, που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, διώχνει το φόβο και συνθέτει αντί να διαιρεί.
 Δεν αντέχει η ανθρωπότητα νέες γενοκτονίες και φυλετικούς διωγμούς. Ο Ελληνισμός άλλωστε πλήρωσε ακριβά αυτές τις πρακτικές, με ξεριζωμό και πόνο. Αυτό ίσως ξεχνούν οι αυτόκλητοι σωτήρες των ταγμάτων εφόδου, οι θιασώτες της ωμής βίας. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να μην κάνει ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα. Η επιβολή του Νόμου, δεν δίνει άλλοθι σε κανέναν αρρωστημένο εγκέφαλο προκειμένου να επιβάλλει το δικό του «δίκαιο» της βίας. Γι’ αυτό κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε πράξη ας είναι ένα ηχηρό όχι στο ρατσισμό»

SIMILAR ARTICLES

0 1290

0 3352

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.