Περίσκεψη και ευθύνη

Περίσκεψη και ευθύνη

0 940

Η στυγνή δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από μέλος της Χρυσής Αυγής ρίχνει πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο το «φερετζέ» της δήθεν νομιμότητας του νεοναζιστικού κόμματος. Στο Κερατσίνι η Δημοκρατία μας πληγώθηκε βάναυσα. Όπως πληγώθηκε βάναυσα με την ωμή βία και τις δολοφονίες των μεταναστών και με τις επιθέσεις εναντίoν μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.  Όπως πληγώνεται και υπονομεύεται συνειδητά με απόψεις περί δύο άκρων, με πομφόλυγες περί δήθεν καλού και κακού τμήματος της Χ.Α., με πρακτικές εκχώρησης κρατικών λειτουργιών σε φασιστικά γκρουπούσκουλα, με τη χρόνια αδυναμία σύνθεσης συγκροτημένων πολιτικών σε θέματα όπως η οικονομία, η διαφάνεια ή το μεταναστευτικό.

Δυστυχώς ακόμη και κάποιοι πρώην προοδευτικοί με τα όσα λένε συνηγορούν με τον τρόπο τους σε ό,τι συμβαίνει. Με θαυμαστή συνέπεια, προφανώς γιατί δεν αντέχουν το δικό τους χθες, ενοχοποιούν τη συνταγματική λειτουργία της αριστερής αντιπολίτευσης, τους μεταπολεμικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, υιοθετώντας  μια άνευ προηγουμένου κι ατεκμηρίωτη αναθεωρητική ρητορική.
Ίσως από αμηχανία, ίσως επειδή δε θέλουν να παραδεχτούν τα αδιέξοδα του οικονομικού προγράμματος που ακολουθείται και να αλλάξουν ρότα στο πως διαχειρίζονται την κρίση.  Όμως οι αντοχές έχουν φτάσει στο όριο.  Το κακό – που ίσως κάποιοι ακόμη δεν το έχουν αντιληφθεί – είναι ότι οι άνθρωποι αντέχουν περισσότερα από όσα μπορούν.  Τώρα όμως, οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι στις προκλητικές   πολιτικές, που «νομιμοποιούν» στα μάτια του κόσμου τους δήθεν «τιμωρούς».  Είμαστε ή με τη Χρυσή Αυγή ή με τους ανθρώπους.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.