Περισσότερη ευελιξία στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Περισσότερη ευελιξία στα προγράμματα ΕΣΠΑ

 
Την ανάγκη περισσότερης ευελιξίας στα κριτήρια ένταξης στα προγράμματα ΕΣΠΑ επεσήμανε η Άννα Νταλάρα υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθήνας κατά την επίσκεψή της στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. «Χρειάζεται η   Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αποδέχεται, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που κυριαρχούν στη χώρα, την ένταξη στις ομάδες στόχους διαφορετικά πληθυσμιακά σύνολα, να ενσωματώνει τις καίριες παρατηρήσεις ειδικά του υπουργείου Εργασίας, ως προς την επιλεξιμότητα προγραμμάτων.  Δεν μπορεί από τη μια να έχομε έκτακτες συνθήκες, να το αναγνωρίζουν έξω, να υπάρχουν χρήματα κι από την άλλη συχνά να μας βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων ανακούφισης ευαίσθητων  κοινωνικών ομάδων, που προτείνουμε. Έχουμε καταφέρει πολλά, όπως με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά μπορούμε περισσότερα με τη συνεργασία και των εταίρων μας.»
Παράλληλα η Άννα Νταλάρα, αναφέρθηκε τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας του Υπ. Εργασίας, αλλά και για την στήριξη ευπαθών ομάδων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. « Δίνουν συχνά λύσεις, ανακουφίζουν, ωστόσο το θέμα είναι να υπάρξει ανάπτυξη ι και θέσεις εργασίας. Εκεί πρέπει να εστιάσομε παράλληλα με τη στήριξη όσων πλήττονται. Ειδικά οι Δήμοι, όπως το Ηράκλειο, έχουν προσφέρει πολλά σε αυτόν το τομέα».
Τέλος, σημείωσε ότι οι Δήμοι παράλληλα με τις αρμοδιότητες που λαμβάνουν πρέπει να στηρίζονται και με πόρους.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.