Πετάμε τα μπαλάκια σε ανεξάρτητες αρχές, δεν θεσμοθετούμε και κυρίως δίνουμε παρατάσεις...

Πετάμε τα μπαλάκια σε ανεξάρτητες αρχές, δεν θεσμοθετούμε και κυρίως δίνουμε παρατάσεις ζωής σε ένα νοσηρό περιβάλλον

0 456

«Θέλω να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου ως προς τη νομοθετική διαδικασία, όπως αυτή γίνεται, καθώς ρυθμίσεις, όπως έχουν σημειώσει κι άλλοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα θεσμικές, δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και δεν θα έπρεπε να έρθουν με τη διαδικασία του επείγοντος», σημείωσε η Άννα Νταλάρα μιλώντας στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, εξέφρασε ενστάσεις για την πρόθεση της Ν.Δ. να πλειοδοτήσει σε κριτική. «Και εμείς γνωρίζουμε, αλλά και όποιος δεν είναι Βουλευτής, ότι ένα πολυνομοσχέδιο έχει ελλείψεις και είναι στο όριο της συνταγματικότητας. Δυστυχώς άθελά μας, υπό το κράτος του πανικού με νόμους επί νόμων, χωρίς άμεση κωδικοποίηση και απλοποίηση, φοβάμαι, μπλέκουμε το θεσμικό πλαίσιο δημιουργώντας συγχύσεις. Αυτό ως μια αρχική παρατήρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τοποθετούμενη επί των άρθρων του νομοσχεδίου, στήριξε την τροπολογία για τη διευκόλυνση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπεται στο άρθρο 3 να επεκταθεί και στις ενήμερες και τις ελεγμένες οφειλές, αλλά και την παροχή δυνατότητας χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας με προσωρινή διάρκεια για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όταν το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεών τους κατά του δημοσίου.

Επιπλέον, η Άννα Νταλάρα ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η διαφάνεια στην αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας σε σχέση με τις διευρυμένες δυνατότητες που δίνονται στο άρθρο 7 στο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας….

Αναφερόμενη στις ρυθμίσεις των παραγράφων 10-24 του άρθρου 7 για την «Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)», η οποία ιδρύθηκε και οργανώνεται κατά τις προβλέψεις του ν. 3229/2004 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.4002/2011 σημείωσε τα εξής: «Το θέμα με τα παίγνια μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να εστιάσω στην ανάγκη ελέγχου για να μη γίνει η χώρα απέραντο καζίνο. Το ότι κάνουμε μια ανεξάρτητη αρχή δε σημαίνει ότι λύνουμε το πρόβλημα…

Παράλληλα, αναφερόμενη στα θέματα αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, έκανε λόγο για θεσμική αδυναμία χρόνων τακτοποίησης των συχνοτήτων: «Πετάμε τα μπαλάκια σε ανεξάρτητες αρχές, δεν θεσμοθετούμε και κυρίως δίνουμε παρατάσεις ζωής σε ένα νοσηρό περιβάλλον….», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις αλλαγές στον θεσμικό πλαίσιο των ενδοομιλικών συναλλαγών, η Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει επαρκής ελεγκτικός μηχανισμός ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος. «Μέχρι σήμερα δυστυχώς παραμένουν αδρανείς οι μηχανισμοί λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Εκεί είναι η ουσία…» τόνισε.

Τέλος, η Άννα Νταλάρα ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από πολλούς βουλευτές για το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας, το Κέντρο Αργυλλόμαζας και τον ΕΛΟΤ ΑΕ.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.