Πολλοί συχνά αντιμετωπίζουν ελαφρά τη συγκυρία λες και έχουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου...

Πολλοί συχνά αντιμετωπίζουν ελαφρά τη συγκυρία λες και έχουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου κι από πίσω το ΠΑΣΟΚ

0 369
«Θέλει ο κ.Σαμαράς με το 20% να ξαναπάμε εκλογές. Περιφέρεται και μιλάει λες και οργανώνουμε πάρτι ή στην καλύτερη ευρωεκλογές». Ο
Συνέντευξη Άννας Νταλάρα, Βουλευτή Β΄Αθήνας ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ Flash και στον Αντώνη Κοκορίκο
Την ανάγκη να επιδείξουν όλοι υπεύθυνη στάση εν όψει των εκλογών επεσήμανε η Άννα Νταλάρα, Βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Ρ/Σ Flash και στον Αντώνη Κοκορίκο. Κατηγόρησε, μάλιστα, για λαϊκισμό τη Ν.Δ.. «Πολλοί συχνά αντιμετωπίζουν ελαφρά τη συγκυρία λες και έχουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου κι από πίσω το ΠΑΣΟΚ. Σαν όλα να είναι διασφαλισμένα, από την πετσοκομμένη σύνταξη μέχρι το μισθό κλπ. Και περιμένουμε τον κ. Σαμαρά με τα ισοδύναμα μέτρα, με ένα σωρό παλαιοκομματικές προσεγγίσεις να φέρει τη σωτηρία. Θέλει  με το 20% να ξαναπάμε εκλογές. Περιφέρεται και μιλάει λες και οργανώνουμε πάρτι ή ευρωεκλογές. Ο κόσμος, τις τελευταίες μέρες, θα αντιληφθεί ότι έχουμε θέμα κυβερνησιμότητας και θα αποφασίσει μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Κι όλα αυτά, όπως έλεγε ο Ζαχαριάδης σε μια πατρίδα που τα παλιά εισιτήρια δεν περνούν στα νέα λεωφορεία. Έχουμε μιαν καινούργια εικόνα. Είναι κεντρικό ζήτημα αυτές οι εκλογές. Πέρα από την αναδρομική κατανομή ευθυνών, αυτό που προέχει είναι η ευθύνη για μέλλον του τόπου» τόνισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η αριστερά χωρίς ενιαία στάση καταθέτει ανεδαφικές προτάσεις που εκθέτουν τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα τόνισε:
«Ακούω και από τα κόμματα της Αριστεράς. Επειδή δε συμφέρει να φύγουμε από την Ευρώπη, να μείνουμε, να ανακαλέσουμε δεσμεύσεις του μνημονίου, να πάρουμε τα δάνεια,  αλλά να παγώσουμε τα χρέη και να μην πληρώσουμε . Γιατί δεν μπορεί κανείς να μας διώξει επειδή δεν τους συμφέρει.  Δεν είναι έτσι. Διότι κι έτσι να ήταν, δεν μπορεί να πάει κανείς και να εξηγήσει στους πολίτες της Γερμανίας Ολλανδίας ότι ξέρετε μη μας φωνάζετε, δεν πειράζει που είναι μπαταχτσήδες, να τους δώσουμε κι άλλα χρήματα
Αν πιστεύει αυτούς που λένε όχι σε όλα είναι δική του επιλογή. Αν πιστεύει ο κόσμος ότι με μισό ευρώ ή δραχμή μπορούμε να προχωρήσουμε είναι δεκτό. Αλλά, εγώ που είμαι και φιλικά προσκείμενη σε αυτό το κομμάτι του πολιτικού σκηνικού, βλέπω σε πολλά τμήματα της Αριστεράς, ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ κοινής γραμμής. Θα μπορούσαν να πάνε στην Ευρώπη με το 60% και να πουν δε συμφωνούμε αλλάξτε τα.  Θα το δεχόμουν. Δεν έχω, όμως, ακούσει μια συγκροτημένη πρόταση από την άλλη πλευρά».
Παράλληλα σχολίασε και τις τελευταίες δημοκοπήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πρόθεση ψήφου δεν είναι σε επίπεδο αναμενόμενο. Πολιτεύομαι σε ένα πολύ δύσκολο χώρο στη Β’ Αθήνας, τον πιο δύσκολο χώρο της Ελλάδας, μια περιοχή με έντονη κοινωνική διαστρωμάτωση, με περιοχές που έχουν δοκιμαστεί, όπου δεν μπορούν να μας υποδεχτούν φιλικά. Η επικοινωνία έχει γίνει πολύ σκληρή. Βλέπουμε ανθρώπους προοδευτικούς, που έχουν βγάλει συμπεράσματα. Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς φόβο παίρνοντας την ευθύνη. Οι εκλογές είναι σημαντικές. Κρίνεται το μέλλον. Δεν είναι δημοσκοπήσεις, αλλά εκλογές πολιτικού λόγου και υπεύθυνων αποφάσεων. Προτεραιότητα, για μένα, ήταν να μη γυρίσω στην ασφάλεια της ιδιωτικής μου δουλειάς. Προσπάθησα να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, να μην πάρουν τα κόμματα παχυλές επιχορηγήσεις. Δίνω αγώνα ώστε να μπορέσει ο Βενιζέλος που σωστά εκπροσώπησε τη χώρα εδώ κι εννιά μήνες να δώσει προοπτική».

SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.