Πρέπει να διαφυλαχτεί η περιουσία των αγροτών στην αρχή επανάκτησης των περιουσιών...

Πρέπει να διαφυλαχτεί η περιουσία των αγροτών στην αρχή επανάκτησης των περιουσιών τους με ευνοϊκούς όρους

0 651

Έχω από καιρό τοποθετηθεί στο θέμα της αξιοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, με αρχές που έπρεπε να έχουν λειτουργήσει σαν ουσία μακρόπνοης πολιτικής και οι όποιες θα διασφάλιζαν την διατήρηση του κοινωνικού προσώπου της Τράπεζας, με απώτερο επιχειρηματικό σκοπό, και το λογικό κέρδος προς όφελος των μετόχων αλλά και των πελατών της που είναι σε συντριπτική πλειοψηφία αγρότες.

Στις τοποθετήσεις μου αυτές είχα τονίσει την ανάγκη προστασίας της ΑΤΕ που λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης αντιμετώπιζε την ανάγκη ενός εξορθολογισμού του χαρτοφυλακίου της, παράλληλα με μια αντίστοιχη διαδικασία προστασίας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Και οι δύο αυτές διαδικασίες συντονισμένες, θα αποτελούσαν ουσία πολιτικού σχεδιασμού αλλά και συστημική και δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από εκεί και πέρα και υπό το φως των εξελίξεων τουλάχιστον στο θέμα της ΑΤΕ πρέπει να διαφυλαχτεί η περιουσία των αγροτών στην αρχή επανάκτησης των περιουσιών τους με ευνοϊκούς όρους.  Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διασωθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, ώστε οι όποιες πρωτοβουλίες να μη γυρίσουν σε βάρος της πραγματικής αξιοποίησης της Τράπεζας και να μην εκποιηθεί η περιουσία των αγροτών.

Η διαφύλαξη αυτής την μικρής αγροτικής περιουσίας είναι κάτι που όλοι καλούμαστε να στηρίξουμε και να προστατέψουμε και είναι κάτι που καθόλου δεν αντιβαίνει ούτε στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ούτε και στην ανάπτυξη. Η χώρα μας θα έχει πάντα ανάγκη από μια ισχυρή τράπεζα που θα προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.