Πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε πράγματα, έστω και την ύστατη ώρα

Πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε πράγματα, έστω και την ύστατη ώρα

[podcast]http://www.annadalara.gr/wp-content/uploads/Flash96December.mp3[/podcast]

«Πρέπει να δούμε πώς θα διορθώσουμε πράγματα, έστω και την ύστατη ώρα, όχι να βάλουμε τους κομματικούς διαγκωνισμούς πάνω απ΄ όλα…»

«Πρέπει να δούμε πώς και με ποια περιουσία μπαίνει κανείς στην πολιτική και πώς βγαίνει…. Επίσης να δούμε τα οικονομικά των κομμάτων . Δεν είμαι υπέρ των  δραστικών περικοπών στη χρηματοδότηση, είμαι υπέρ αλλαγών στον εκλογικό νόμο ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με το μαύρο χρήμα».

Συνέντευξη στον flashfm και στον Αντώνη Κοκορίκο

«Πρέπει να βρούμε άλλη συνταγή για την κρίση… στήριξη τραπεζών με όρους, αναδιανομή πλεονασμάτων για να καλυφθεί το χάσμα βορρά νότου…» σημείωσε η Άννα Νταλάρα μιλώντας για την οικονομική συγκυρία στο Ραδιοφωνικό σταθμό Flash και τον Αντώνη Κοκορίκο.

«Ο κ. Ντράγκι χθες το είπε ξεκάθαρα»  τόνισε και συμπλήρωσε: « Οι μικρομεσαίες τράπεζες που κατά βάση χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα κεφαλαίων και κατά συνέπεια θα δρομολογήσουν  τη μεγαλύτερη καμπάνια περιστολής δανείων της μεταπολεμικής περιόδου… Αυτό σημαίνει ότι πάμε σε μεγάλη ανεργία για όλη την Ευρώπη!»

Αναφερόμενη στις περικοπές συντάξεων είπε: «Είναι επώδυνο, κι ελπίζω να μην προχωρήσουμε άκριτα σε οριζόντιες δράσεις. Ότι έχουμε πρόβλημα στη χρηματοδότηση του συστήματος είναι πασιφανές, αλλά λόγω ανεργίας. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι ναι μεν χρειάζεται εξορθολογισμός, αλλά όλο αυτό το «πακέτο» περικοπών απλά δε βγαίνει πουθενά, καθώς η αιτία είναι αλλού…

Αναφερόμενη στην εικόνα της κυβέρνησης σημείωσε: «Υπάρχει ένα παράδοξο. Όλοι καταφέρονται του μνημονίου. Ακόμα κι ο Στος Κάν σημειώνει ότι η συνταγή ήταν λάθος. Κι όλα αυτά την ώρα που εμείς οι βουλευτές από την πρώτη στιγμή κάναμε κριτική, αλλά στηρίξαμε την προσπάθεια να μην βγει η χώρα από την ευρωζώνη, δεχτήκαμε επιθέσεις. Πιστέψαμε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, ακόμα και με επώδυνο τρόπο μόνο και μόνο για να μην κυριαρχήσει αυτή η «προτεσταντικού περιεχομένου και ηθικής» άποψη περί τιμωρίας της Ελλάδας. Κάποιοι δε μίλησαν καθαρά. Τα πράγματα κινήθηκαν αργά. Έγιναν πράγματα αλλά χωρίς ταχύτητα. Σήμερα τρέχουμε. Γίνεται προσπάθεια, αλλά όλοι τραβούν την κουβέρτα ώστε να κρυφτούν και να μην έχουν κόστος. Έτσι δεν προχωράμε. Οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω να υλοποιήσουμε δράσεις για συμμάζεμα κι από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα το παλέψουμε στο εξωτερικό. Μπορούμε ωστόσο αν δουλέψουμε να κάνουμε πράγματα… Να δούμε τις αναπηρικές, να εξετάσουμε απλά πράγματα, όπως η συνυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων, τα αφορολόγητα πολυτέκνων, οι μεταγραφές φοιτητών που ανακουφίζουν χωρίς κόστος την οικογένεια, η επιμήκυνση δανείων.

Τέλος σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» είπε: «πρέπει να δούμε πώς και με ποια περιουσία μπαίνει κανείς στην πολιτική και πώς βγαίνει….Επίσης να δούμε τα οικονομικά των κομμάτων . Δεν είμαι υπέρ των  δραστικών περικοπών στη χρηματοδότηση, είμαι υπέρ αλλαγών στον εκλογικό νόμο ώστε να μειωθεί το μαύρο χρήμα να υπάρξει εξορθολογισμός  στις δαπάνες».

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.