Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στις ΔΕΚΟ και είμαι σαφώς υπέρ της ηλεκτρονικής...

Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στις ΔΕΚΟ και είμαι σαφώς υπέρ της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

0 373
 Συνέντευξη Άννας Νταλάρα στο ρ/σ Αντεννα και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο  23/4/2012
Για την ανάγκη συνεργασιών έκανε λόγο η Άννα Νταλάρα, υποψήφια Βουλευτής B’  Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα στο ρ/σ Αντ1 και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο,  ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για λαϊκισμό.  «Περιμένω το Ζάππειο 4…. Είδα την αγωνιώδη προσπάθεια του κυρίου Σαμαρά να δικαιολογήσει κάποιες ασυνέπειες και ανακολουθίες σε σχέση με το Ζάππειο 1 και 2. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν είπε λέξη για την κατάσταση, που παρέδωσε το κόμμα του τη χώρα το 2009. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε αυτοδυναμία. Για την κρίση είναι υπεύθυνα και τα δύο μεγάλα κόμματα. Αύτη τη στιγμή κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Τις προτάσεις Σαμαρά τις έχει ήδη προτείνει ο Βενιζέλος, όπως  το κούρεμα των δανείων, το κοινωνικό δίχτυ προστασίας και την καταπολέμηση της  ακρίβειας.»
Παράλληλα τόνισε ότι έχουν γίνει λάθη και υπάρχουν πολλές παθογένειες, «όμως στόχος παραμένει η αυτοδύναμη Ελλάδα με πίστη στις δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να προχωρήσουμε στις διαθρωτικές αλλαγές. Χρειάζεται νοικοκύρεμα και περικοπή δαπανών, οι οποίες συνδέονται με σπατάλες. Η αναπροσαρμογή θα γίνει σε 3 έτη, για να έχουμε με πιο ήπιο τρόπο προσαρμογή. Ήδη έχουμε εξοικονομήσει 6 δις  λόγω του psi. Επίσης υπάρχει το ΕΣΠΑ για τους νέους, το οποίο ανέρχεται στο ποσό 400 εκ και πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα. Η κατάσταση είναι δύσκολη».
Επιπλέον, η Άννα Νταλάρα τάχθηκε κατά των οριζόντιων περικοπών: «Δε θα ψηφίσω μέτρα κατά χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Ο κύριος Βενιζέλος έχει δεσμευθεί ως προς αυτό. Όμως δε θα πω όχι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στις ΔΕΚΟ και είμαι σαφώς υπέρ της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Προτιμώ τα χρήματα να πάνε στους άνεργους νέους, των οποίων ο μισθός κινδυνεύει να πέσει σε επίπεδο Βουλγαρίας» είπε.
Αναφερόμενη στα προνόμια των βουλευτών τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της κατάργησης τους, όπως και υπέρ της συνταξιοδότησής τους από τα Ταμεία τους, ενώ σε ό,τι αφορά τη σπουδαιότητα αυτών των εκλογών, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν σε ήρεμο τόνο. Κρίνουν τη μοίρα του τόπου για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό δεν είναι εκβιαστικό δίλημμα ή εκφοβισμός. Μπαίνοντας στον αστερισμό των συνεργασιών μπορούμε να ελπίζουμε». 
 
Τέλος, αναφερόμενη στις ευθύνες της Ευρώπης τόνισε ότι «Η  Ευρώπη έχει αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων…»

SIMILAR ARTICLES

0 3348

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.