ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

0 649

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

Άννα Νταλάρα, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ B΄Αθήνας

 

–      Κοινοβουλευτική παρακολούθηση υλοποίησης ΕΣΠΑ. Συγκρότηση στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών & Παραγωγής ομάδας εργασίας που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ, θα παρεμβαίνει στην Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο για την επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας στην ερμηνεία κανονισμών. (διασταλτική ερμηνεία περιοχών και ομάδων στόχων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

–      Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μπορεί να ασκηθεί πίεση για καλύτερη οριζόντια συνεννόηση υπουργών και υπηρεσιακών δομών.

–      Ισχυρή μοριοδότηση νέων ανέργων για την ένταξή τους σε προγράμματα ΕΚΤ.

–      Στήριξη κι από προϋπολογισμό Βουλής, με εξοικονόμηση από άλλους πόρους, δομών πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί Δήμων ή της πρώην Εργατικής Εστίας κτλ, ιδρύματα φοιτητικής πρόνοιας).

–      Ενίσχυση με προσωπικό, με εξαίρεση από κείμενες διατάξεις, Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (επιτάχυνσης ελέγχου  ενδοομιλικών συναλλαγών)

–      Στήριξη στο πλαίσιο με απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών  της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ειδικά Ομάδων Παραγωγών για την καλύτερη κι άμεση διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές. Δημιουργία one stop shop για την ίδρυση τέτοιων επιχειρηματικών προσπαθειών.

–      Διασύνδεση μητρώων ΙΚΑ, ΟΑΕΔ για καλύτερη εκκαθάριση μητρώων ανέργων.

–      Άμεση επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.

–      Απλοποίηση φορολογίας ακινήτων.

–      Κωδικοποίηση φορολογικής νομοθεσίας, στην κατεύθυνση της απλοποίησης.

–      Παροχή κινήτρων για την προσέλκυση εφοπλιστικού κεφαλαίου.

–      Μείωση ΦΠΑ σε καταναλωτικά είδη και εστίαση με παράλληλη επιβολή ηλεκτρονικών συναλλαγών.

–      Αξιοποίηση κτηρίων ταμείων για την πολεοδομική αναβάθμιση περιοχών, αλλά και τη στέγαση αστέγων.

–      Άσκηση πίεσης στις τράπεζες για αναδιαρθρώσεις δανείων και διαμόρφωση πλαισίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

–      Έλεγχος στις τράπεζες για στήριξη της ρευστότητας στην αγορά.

–      Άσκηση πίεσης στη Βουλή για επιτάχυνση άμεσων ξένων επενδύσεων π.χ. στην ενέργεια αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου από Αζερμπαϊτζαν ύψους 1,5 δις.

–      Κοινωνικό μέρισμα από την εκμετάλλευση υδρογοναναθράκων. Διάθεση μέρους εσόδων στην στήριξη κοινωνικών δαπανών, κατά το πρότυπο Νορβηγίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.