Σεβόμαστε και ακούμε κάθε φωνή διαμαρτυρίας

Σεβόμαστε και ακούμε κάθε φωνή διαμαρτυρίας

0 436

Σεβόμαστε και ακούμε κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία, ακόμα και την οργή των πολιτών, που βγαίνουν στο δρόμο, καθώς βλέπουν ότι πλέον, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και ασφάλειας. Σαφώς δεν μπορούμε να ζητάμε μόνο ψυχραιμία και υπομονή. Ο κόσμος περιμένει από τον καθένα από εμάς να διαχειριστεί την κατάσταση με τρόπο επαρκή και γενναίο,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Γι΄ αυτό με πολύ κόπο και κόστος διερευνούμε τις πολιτικές εκείνες που στην παρούσα δύσκολη συγκυρία θα αποτελέσουν το καλύτερο δυνατό φάρμακο για την βαριά κρίση που περνάει η χώρα και να τις υποστηρίξουμε με συνέπεια και πνεύμα συνεργασίας. Πρώτος στόχος έινια να μην καταρρεύσει η οικονομία κι εκεί εστιάσαμε κατά τη διαδικασία έγκρισης του μεσοπρόθεσμου. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούμε και η έξυπνη αξιοποίηση της αδρανούς κρατικής περιουσίας, καθώς και όλες οι υπόλοιπες κινήσεις μας, αποτελούν τμήματα μιας σωστής στρατηγικής, που στόχο έχει να μειωθούν τα ελλείμματα που τροφοδοτούν το χρέος. Κι αυτό, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε ώστε η Ευρώπη και οι θεσμοί της  να ξυπνήσουν από την επικίνδυνη νιρβάνα στην οποία βρίσκονται. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ή μόνο ελληνικό. Είναι ζήτημα που αφορά την ΕΕ, τις τράπεζές της και την ανάπτυξή της.

Αυτή είναι μια προσπάθεια στην οποία χωρούν διαφωνίες, ενστάσεις, αντιθετικά επιχειρήματα, όχι όμως προπηλακισμοί. Σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Θεωρώ καταδικαστέα κάθε χρήση βίας, από και προς όποια κατεύθυνση αν προέρχεται. Τέτοιες συμπεριφορές λειτουργούν τελικά εις βάρος της δημοκρατίας, αλλά και επί της ουσίας εις βάρος των αιτημάτων αυτών που διαμαρτύρονται, που συχνά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ως δίκαια.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.