Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό...

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα.

0 623

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Θέμα: Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας, Άννας Νταλάρα, με αντιπροσωπεία της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ανάγκη διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου ως μετεξέλιξη της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο επεσήμανε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Άννα Νταλάρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, η κα Νταλάρα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιανομής ή ισομερούς κατανομής των μεταναστευτικών βαρών στα κράτη-μέλη, ενώ παρουσίασε τις πολιτικές που προωθεί η Κυβέρνηση τόσο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και για την ομαλή ένταξη των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, η Υφυπουργός υπογράμμισε πως, σε δύσκολα θέματα, όπως το μεταναστευτικό, είναι απόλυτη ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με ειλικρίνεια, παρά το πιθανό πολιτικό κόστος. «Μόνο με την αλήθεια θα καταπολεμήσουμε τη γενικευμένη δυσπιστία προς τους πολιτικούς και την πολιτική διαδικασία», τόνισε η κα Νταλάρα.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και αναγνώρισαν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών που καλείται να διαχειριστεί. Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διόγκωση των φαινομένων ξενοφοβίας στα κράτη-μέλη, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης φαινομένων λαϊκισμού στο δημόσιο διάλογο για τα μεταναστευτικά ζητήματα.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.