Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννας Νταλάρα, με τον Πρέσβη...

Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννας Νταλάρα, με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Samir Abou Ghazaleh

0 482

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Θέμα: Συνάντηση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννας Νταλάρα, με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Samir Abou Ghazaleh

Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Samir Abou Ghazaleh, είχε σήμερα το μεσημέρι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άννα Νταλάρα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, αλλά και ασύλου.

Η κα Νταλάρα αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την παροχή ασύλου, αλλά και τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτικές ένταξης των μεταναστών που ζουν και εργάζονται επί μακρόν στη χώρα.

Ο κος Πρέσβης παρουσίασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι πολλοί από τους αιτούντες άσυλο δηλώνουν παλαιστινιακής καταγωγής, χωρίς να είναι, κάτι που προκαλεί αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός υπογράμμισε την κατανόησή της για το θέμα και τόνισε ότι μέσα από την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου θα υπάρχει πλέον σαφής εικόνα για την προέλευση των αιτούντων άσυλο. Τέλος, επεσήμανε ότι αποτελεί χρέος όλων να αποφεύγουν τις άκριτες τοποθετήσεις που δημιουργούν αρνητικό κλίμα και προκαλούν φαινόμενα μισαλλοδοξίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.